SPORTURI  »  ALTELE  »  CONTROVERSĂ

Andreea Chițu are o soluție pentru controversa premierilor: ”Să se schimbe legea sportului!”

Andreea Chițu e aproape calificată la JO de la Rio, ea ocupînd primul
loc în ierarhia mondială la categoria 52 kg // Foto: Reuters
Andreea Chițu e aproape calificată la JO de la Rio, ea ocupînd primul loc în ierarhia mondială la categoria 52 kg // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 29 decembrie 2015 00:00

Vicecampioana mondială Andreea Chițu spune că sumele cu care sînt premiați sportivii pentru medalii sînt mici, neconforme cu munca depusă.

Andreea Chițu a luat atitudine în momentul în care Guvernul a anunțat că handbalistele vor primi 60.000 de lei pentru bronzul de la Mondiale. S-a alăturat demersului inițiat de gimnastul Marian Drăgulescu.

- Andreea, tu ai fost una dintre sportivele care au transmis Guvernului că a făcut o mare nedreptate, nu?
- Și nu e așa? Nu-i corect ca pentru aceeași medalie sportivii să fie premiați diferit! Sînt convinsă că nu a fost o decizie intenționată și că, sub euforia rezultatului de la handbal, s-a uitat de sportivii care obținuseră și ei rezultate în 2015.

- Reprezentanții actualului Guvern spun că medaliile voastre au fost obținute în timpul perioadei Guvernului Ponta.
- De acord, dar cred că puteau găsi o soluție să ne premieze și pe noi, cei șase-șapte medaliați. Că doar nu sîntem așa mulți. Rezultatele se obțin din ce în ce mai greu! Dar nu mă mai miră absolut nimic!

- S-a vorbit că voi, medaliații mai "vechi", nu puteți fi plătiți retroactiv?
- De ce nu? Să schimbe legea sportului, a premierilor, că pînă la urmă aici e problema. Sportivii trebuie să stea la mila statului. Că ni se premiază, triplează sumele! Dar de ce să se dubleze și să se tripleze? Nu se pot acorda niște sume decente din prima? Că rezultatele, repet, sînt tot mai greu de obținut, de la an la an se obțin mai puține medalii.

- Ce veți face în continuare?
- Ce putem face? Vom protesta în mod sportiv! Altceva ce e de făcut?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează