SPORTURI  »  ALTELE  »  SPECIAL

Aniversare, alergare, caritate » Ana Maria Brînză a alergat pentru copiii cu autism

Articol de - Publicat luni, 25 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 24 noiembrie 2013 22:10

Spadasina Ana Maria Brînză a sărbătorit în avans împlinirea a 29 de ani alături de prietenii săi, alergînd ieri într-un cros în Parcul Tineretului pentru a-i ajuta pe copiii cu autism.

La ora 10:00, în parcul Tineretului din Bucureşti e linişte. Aleile sînt goale. Doi-trei alergători au decis să sfideze duminica şi îşi văd de rutina de week-end. Aglomeraţia şi gălăgia e undeva, mai în centru, la debarcader, la Cafeneau Actorilor.

Glasul Anei se aude de la distanţă, mai e jumătate de oră şi se dă startul în crosul pe care şi l-a dorit de ziua sa. Prieteni, cunoştinţe, oameni care-şi doresc poze cu ea, mama sa, colegi de armă, antrenori, toţi s-au adunat să alerge alături de Ana şi să facă o donaţie pentru mobilarea centrului AITA.

A strîns 6.710 lei
Aproape trei sute de oameni, printre care Mihai Covaliu, Virgil Stănescu, Alexandru Dedu, au pornit în cursă, după ce Ana Maria Brînză şi Alina Dumitru au dat startul lovind cu o lingură imensă de lemn într-un recipient de tablă. Traseul a măsurat 2,9 kilometri şi toţi participanţii au trecut cu brio linia de sosire.

Mama Anei a făcut-o într-un mod inedit, împinsă de fiica sa într-o roabă. "Nu pot să cred că au venit atît de mulţi oameni", a spus Ana, care marţi împlineşte 29 de ani. După ce şi-a tras sufletul, Ana a şi plîns cînd toată lumea i-a cîntat "La mulţi ani!".

Suma care s-a strîns a fost de 6.710 lei şi va fi folosită pentru mobilarea centrului AITA. Ana a deschis campania "Aleargă de ziua ta!", o campanie care se va desfăşura timp de un an. Oricine o poate invita pe Ana la ziua lui, dacă se înscrie pe site-ul aleargadeziuata.ro şi are o cauză caritabilă.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează