SPORTURI  »  ALTELE  »  ANIVERSARE

Aniversat cu muzică » Ivan Patzaichin şi-a sărbătorit cei 65 de ani la Teatrul Naţional

Ivan Patzaichin, între soţia sa (dreapta) şi Gabriela Szabo, aplaudat aseară de toată sala // Foto: Raed Krishan
Ivan Patzaichin, între soţia sa (dreapta) şi Gabriela Szabo, aplaudat aseară de toată sala // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 09 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 decembrie 2014 22:59

Ivan Patzaichin a fost sărbătorit ieri de prieteni, pentru împlinirea a 65 de ani pe 26 noiembrie, cu un concert special găzduit de Teatrul Naţional.

Trebuia să fie o surpriză totală, dar, chiar şi dacă a fost deconspirată, tot surpriză a rămas. Pentru că aseară Ivan Patzaichin ştia doar că va fi sărbătorit de prieteni. Nu şi cum va decurge, pas cu pas, spectacolul.

Invitaţii au început să sosească la Teatrul Naţional de la ora 19:00, iar în foaier au fost întîmpinaţi de muzică populară, asigurată de două formaţii. Printre discuţii de revedere, n-aveau cum să nu fi observat lotca veche, originală, şi canotca, creaţia lui Ivan, expuse la mare cinste.

Aniversatul a apărut la 19:45, în ţinută de gală, cu frac şi papion. I s-a cîntat "La mulţi ani!" pentru cei 65 de ani pe care i-a împlinit pe 26 noiembrie. Şi imediat a pornit să se salute cu toţi cei care au venit acolo pentru el.

Oameni din lumea sportului, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Monica Iagăr, mulţi foşti canoişti şi kaiacişti cu care şi-a intersectat drumurile în anii cît a fost sportiv şi antrenor, dar şi mulţi prieteni din alte domenii, inclusiv cel artistic, foarte apropiat lui Ivan.

La concert a venit şi fostul preşedinte al României Ion Iliescu, care a fost şi preşedinte al Federaţiei Române de Kaiac-Canoe între 1981 şi 1989, ani fertili pentru acest sport în competiţiile internaţionale importante.

Spectacolul a început cu un moment deosebit, toţi cei prezenţi în sală ridicîndu-se în picioare şi aplaudîndu-l minute bune pe cvadruplul campion olimpic, care, extrem de emoţionat, încerca să le transmită să se oprească.

Aniversarea a pornit cu un montaj de imagini vechi, din cantonamente, de la concursuri, de la partide de pescuit, continuînd cu episoade de muzică şi momente de divertisment.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează