SPORTURI  »  ALTELE  »  TRIATLON

Cea mai valoroasă triatlonistă din România șochează: „Trebuie să îmi tai degetul!”

Antoanela Manac
Antoanela Manac

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 octombrie 2022 13:39 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2022 14:29

Cea mai valoroasă triatlonistă din România, Antoanela Manac (27 de ani), îmbină perfect pasiunea pentru sport cu profesia. 

Doctor și campioană la Half Ironman în cadrul Hero Mamaia, ea recunoaște că fără cunoștințele dobândite în medicină totul ar fi fost mult mai greu. 

Conducerea Universității Craiova a ieșit la atac: „La noi, antrenorul are mai multă agresivitate decât jucătorii. În iarnă se iau măsuri”
FC Argeș - CSU Craiova 1-0
Conducerea Universității Craiova a ieșit la atac: „La noi, antrenorul are mai multă agresivitate decât jucătorii. În iarnă se iau măsuri”

Antoanela Manac: „Trebuie să îmi tai degetul!”

„Am întâmpinat o durere acută la degetul mare de la picior și am simțit că e vorba de un nerv. Atunci mi-am dat seama că nu trebuie să mă mai gândesc, pentru că fiind un nerv terminal, periferic, nu o să-mi dea atât de multe probleme. Acum, trebuie să găsesc un coleg de la chirurgie, să mi-l taie, că nu se mai poate”, spune Antoanela. 

Antoanela Manac e specializată în radioterapie și speră să nu aibă vreun pacient din triatlon.

Antoanela Manac, cea mai valoroasă triatlonistă din România 

Antoanela Manac este cea mai bună triatlonistă din România din 2015 și până în prezent, cu rezultate remarcabile în competiţii naţionale şi internaţionale. În perioada 2015- 2019 a câştigat titlul de Campioană Naţională la proba Olimpic Open Feminin. 

În 2017 a devenit Campioană Europeană la Duathlon U23, iar în 2019 a câştigat Cupa Continentală la Triatlon. De asemenea, are o serie de medalii de argint şi de bronz la competiţii precum African Cup 2019, Asian Cup 2019 şi World Beach Games 2019.

În acest moment Antoanela este pe locul 119 în ierarhia ITU (International Triathlon Union).

Citește și:

Timişoara e fruncea ruşinii! Ce se întâmplă cu stadionul „Dan Păltinișanu”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
stelu
stelu  •  08 Octombrie 2022, 14:15

cum sa fie medic de ani buni la 27 de ani? cum sa-si schimbe specialitatea? cel mult sa fie acum la prima specialitate, banuiesc ca e inca rezidenta, doar n-o fi inceput scoala la 4 ani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close