SPORTURI  »  ALTELE  »  BIATLON

Antrenamente dure cu pulsul 170 » Campionul mondial s-a pregătit temeinic pentru noul sezon

George Buta în timpul unei curse
George Buta în timpul unei curse

Articol de - Publicat sambata, 26 noiembrie 2022 14:57 / Actualizat sambata, 26 noiembrie 2022 15:43

George Buta, câștigător al aurului mondial în proba de super sprint 7,5 km la CM de biatlon pe role de la Nove Mesto (Cehia) de anul trecut, face antrenamente extrem de solicitante pentru a-și ridica nivelul de performanță.

Pregătirea pentru competițiile de biatlon presupune, într-un sezon, între 700 și 900 de ore de efort, și asta fără timpul petrecut în poligonul de tragere. 

Ocupant al locului 14 la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, George Buta, 29 de ani, spune că urmează 500 de sesiuni de antrenament într-un sezon, la temperaturi de până la -20 de grade Celsius și în care ritmul cardiac ajunge la 170/180 de bătăi pe minut

Antrenamente dure cu pulsul 170 » Campionul mondial s-a pregătit temeinic pentru noul sezon
În timpul competiției mondiale de biatlon pe role

Sesiuni de pregătire de 6-7 ore

„La pregătirea fizică generală, cele mai lungi antrenamente durează 6-7 ore și implică un efort aerob, stabil, de lungă durată, în care sportivul consumă aproximativ 600-700 calorii pe oră. În perioada precompetițională durata antrenamentelor scade, iar intensitatea lor crește. 

Antrenamentele de intensitate ridicată a efortului se efectuează cu arma, iar sportivul trebuie să fie capabil sa tragă foarte precis după ce schiază la viteză foarte mare, acesta având un ritm cardiac de peste 170/180 de bătăi pe minut atunci când intră în poligonul de tragere”, explică antrenorul Gheorghe Gârniță. 

Antrenamente dure cu pulsul 170 » Campionul mondial s-a pregătit temeinic pentru noul sezon
George Buta cu medalia de aur de la Nove Mesto

La Mondialele de anul trecut, biatlonistul a avut atunci patru trageri fără penalizare şi a terminat cursa cu timpul de 19:36, fiind urmat în clasament de rusul Yaroslav Kostiukov, la 11 secunde, şi de belgianul Florent Claude, la 15,7 secunde. „Sportul de performanță necesită multe sacrificii. Pentru mine este deja un stil de viață, am sportul în sânge. Știu foarte bine ce am de făcut. Antrenament, odihnă, mai puțin viață personală”, conchide Buta.

Citește și alte știri din sporturi

Rapid se întărește! Campioana României și-a luat inter dreapta prezent la European

FOTO+VIDEO Incredibil cum arată Gabriela Sabatini, la 52 de ani! Cea mai frumoasă jucătoare a anilor '90 a făcut senzație în demonstrativul jucat alături de Nadal

Playtech: ȘOC! Zelenski schimbă SOARTA războiului din Ucraina! Putin va înnebuni de nervi, e HALUCINANT!


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Noiembrie 2022, 16:22

Extraordinar articol ...nu stiam ca exista sportul acesta...felicitari lui GB...si...jos cenzura gsp ista...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează