SPORTURI  »  ALTELE  »  DECIZIE

Apelul lui Pistorius a fost respins, iar fostul atlet riscă 15 ani de închisoare!

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2016 18:21

Curtea Constituţională Sud-africană a hotărât că atletul paralimpic Oscar Pistorius, care a ucis-o, în 2013, pe iubita sa Reeva Steenkamp, nu are dreptul să conteste decizia conform căreia a fost găsit vinovat de omor, informează Reuters, citat de news.ro.

Curtea a decis că nu există suficiente argumente pentru un eventual apel.

Oscar Pistorius, acum în vârstă de 29 de ani, a împuşcat-o mortal, în data de 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, o tânără cu care avea o relaţie de trei luni.

În octombrie 2014, Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor din culpă şi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul nu a contestat sancţiunea primită atunci, dar Parchetul a făcut apel, iar în decembrie 2015 Pistorius a fost declarat de Curtea Supremă de Apel vinovat de omor. La 11 ianuarie, Oscar Pistorius a depus actele pentru o contestaţie la Curtea Constituţională.

Sud-africanul s-a aflat în ultimele luni în regim de arest la domiciliu, el fiind eliberat din închisoare în octombrie 2015, după ispăşirea unui an de detenţie din condamnarea iniţială.

Oscar Pistorius riscă o condamnare la cel puţin 15 ani de închisoare, decizie care s-ar putea pronunţa în luna aprilie.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează