SPORTURI  »  ALTELE  »  INEDIT

Aplicaţie antidoping » Sportivii vor primi pe smartphone actualizările listei cu substanţe interzise

Articol de - Publicat miercuri, 07 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 06 mai 2014 21:01

Convenţia Internaţională împotriva dopajului în sport a UNESCO a promovat ideea unui soft pentru smartphone care să-i ţină pe sportivi la curent cu lista substanţelor interzise

Un proiect de cercetare finanţat de UNESCO şi realizat la Universitatea Montpellier încearcă să ajute legislaţia globală antidoping cu ajutorul tehnologiei moderne.
Graziela Vâjială, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, a explicat ce presupune o astfel de aplicaţie. "Practic, softul are acces la baza de medicamente şi la cea de suplimente nutritive, aflate online. Sportivii pot să consulte astfel în orice moment lista şi să vadă dacă pot lua anumite medicamente fără să rişte vreo suspendare", a spus Vâjială, şi ea prezentă la conveţia UNESCO de la Paris.

Etichete confuze la suplimente
Însă acest program nu este uşor de implementat, cel puţin deocamdată. "În primul rînd, toţi sportivii ar trebui să aibă smartphone şi acces la Internet. În al doilea rînd, la capitolul medicaţie este uşor de aplicat, pentru că regulile sînt clare şi substanţele bine delimitate. La suplimente va fi mai greu, pentru că nu întotdeauna producătorii scriu pe etichetă ce pun în produse cu adevărat. Etichetarea trebuie făcută cu exactitate, altfel poţi face mai mult rău decît bine, iar în cazul suplimentelor nutritive situaţia este, uneori, foarte confuză", a adăugat preşedintele ANAD.

Aplicaţia urmează să fie finalizată în anul 2015, iar pînă atunci UNESCO trebuie să găsească soluţia ca acest soft să fie răspîndit peste tot în lume.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cypy90
cypy90  •  07 Mai 2014, 11:19
Postat de dinamo_forever_77 pe 07 Mai 2014, 10:40

Aloooo......nenea jurnalist, mai este si in titlu cuvantul scris aiurea !!!! PRIMII....cu doi de II

Se vede ca esti dinamovist. Pr0st te-ai nascut, pr0st o sa mori.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  07 Mai 2014, 10:40

Aloooo......nenea jurnalist, mai este si in titlu cuvantul scris aiurea !!!! PRIMII....cu doi de II

Vezi toate comentariile (2)
Comentează