SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE / CAMPIONATE MONDIALE

Aproape de bronz » George Bucur a pierdut ieri lupta pentru treapta a treia a podiumului la categoria 65 de kilograme în fața rusului Ahmed Ceakaev

Articol de - Publicat luni, 22 octombrie 2018 20:40

Au trecut 31 de ani de la ultima medalie mondială cucerită de România la lupte libere, iar ieri George Bucur a fost aproape să astupe prăpastia la Mondialele găzduite de Budapesta.

Concurând la categoria 65 de kilograme, el a ajuns în lupta pentru bronz, în care a cedat însă la puncte, VPO1 (scorul înfruntării 4-9). Cel care l-a învins, rusul Ceakaev (30 de ani), a reușit să pună repede primele puncte pe tabelă, încă din primele secunde. S-a dus la 3-0, dar românul nu a renunțat la bătălie. Îndemnat de pe margine să stea mai aproape, să-l prindă de cap pe adversar, a izbutit să facă acțiunile care i-au adus, până la urmă, 4 puncte în total. Rusul, medaliat cu bronz mondial și în 2016, dar la altă categorie - 61 kg, a strâns 9, ultimul după un challenge reușit.

Românul pierduse duminică în calificări, dar o făcuse în fața japonezului Takuto Otoguro (VSU1, 2-13). Asiaticul a trecut apoi la fel de clar de "optimi", "sferturi", l-a învins în semifinale pe Ceakaev și a ajuns în finală, devenind apoi campion mondial. Asta i-a permis lui Bucur să intre în recalificări, unde a reușit două victorii, ambele cu VPO1, 8-2 cu ucraineanul Vasil Șuptar și 3-2 cu moldoveanul Andrei Prepeliță. De aici a săltat la lupta directă pentru bronz, rămânând însă lângă podium. Deocamdată, argintul lui Vasile Pușcașu din 1987 continuă să fie reperul cel mai recent de medalie mondială la stilul liber. 

Cine mai urmează

România mai are doi reprezentanți la greco-romane, Mihai Radu Mihuț (63 kg) și George Vlad Marica (77 kg), dar și 4 luptătoare – Alina Vuc (50 kg), vicecampioana mondială de anul trecut, Estera Tămăduianu (53 kg), multiplă vicecampioană europeană, Katerina Jidacevska (57 kg) și Alexandra Anghel (72 kg). Alți trei luptători tricolori au ieșit repede din concurs la CM de la Budapesta, Andrei Dukov (55 kg), Ivan Guidea (61 kg) și Omarașhab Najmudinov (79 kg), toți trei la libere. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează