ALTELE  ·  KAIAC-CANOE

Aur din Canada » Florida Ciută şi Elena Meroniac au cîştigat medalia de aur la Mondialele de kaiac-canoe juniori, în proba de K2 500 de metri

Articol de - Publicat marti, 06 august 2013 00:00

România a cucerit două medalii la Mondialele de kaiac-canoe disputate week-endul trecut în Canada, la Niagara.

La kaiac patru 500 de metri, o probă olimpică, în componenţa Florida Ciută, Elena Meroniac, Iuliana Croitoru şi Daniela Varona, România a cucerit bronzul, "tricolorele" fiind depăşite de Ungaria şi Rusia. "Ne-a interesat foarte mult această probă pentru că e o probă olimpică şi vrem să o pregătim pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Sînt sportive de perspectivă în această barcă în care ne punem mari speranţe", a declarat pentru Ediţie Specială antrenorul Ilie Bănăduc, coordonatorul lotului de kaiac junioare.

Florida Ciută şi Elena Meroniac s-au revanşat însă în proba de kaiac 2 pe distanţa de 500 de metri. Au trecut primele linia de sosire, surclasînd bărcile din Spania, Noua Zeelandă, Polonia, Danemarca, Ungaria, Canada, Rusia şi Marea Britanie. "Am muncit mult pentru aceste medalii. În luna iunie am cîştigat aurul şi la Europenele de la Poznan, dar acum, medalia asta are şi mai multă valoare", a declarat Elena Ciută.

"Nu ştiam nici să înot!"
Sportiva originară de lîngă Orşova îşi aduce aminte că a început kaiacul în clasa a şaptea. "Nici nu auzisem de acest sport. Am mers la Orşova, am susţinut nişte probe fizice legate de forţă şi rezistenţă, iar pe final am fost oprită. Mi-a plăcut în barcă, deşi abia la un an după aceea am învăţat şi să înot. Sînt foarte bucuroasă după ultimele rezultate, dar tot ceea ce îmi doresc este să ajung la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro", a declarat Elena Ciută pentru Ediţie Specială.

Alte şase finale
La Mondialele de la Niagara, România a mai avut alte şase bărci calificate în finală, între care trei au terminat pe locul 4! La canoe simplu juniori 1.000 de metri, prin Valentin Carp, la kaiac doi 200 de metri, prin Gheorghe Sadovic şi Aurelian Ciocan, dar şi la kaiac doi o mie de metri, într-o cursă Under 23 de ani, prin Cătălin Turceag şi Daniel Burciu.Reacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea. Discuția cu Elena: „Tu nu m-ai lăsat să-l...
Libertatea
Comentarii (1)
gabrielaj  •  07 August 2013, 13:23

felicitari fetelor .

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Fotbal, Liga 1
Poli Iasi - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 10 - Mirajul fotbalului italian
TVR 1
17:00 Fotbal, Liga 1
Academica Clinceni - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Espanyol - Leganes
Digi 4, Telekom 4
18:15 Fotbal, Serie A
Inter - Bologna
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:00 Fotbal, Liga 1
Astra - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Serie A
Cagliari - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Osasuna - Getafe
Digi 4, Telekom 4
22:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Roma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
23:00 Fotbal, La Liga
Villarreal - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1