SPORTURI  »  ALTELE  »  SUA

„Bărbații trans care concurează contra femeilor distrug sportul” » Protest în SUA împotriva lui Lia Thomas, care bate record peste record în înotul feminin

Lia Thomas, înainte și după să se declare femeie, foto: NY Post
Lia Thomas, înainte și după să se declare femeie, foto: NY Post

Articol de GSP - Publicat joi, 30 decembrie 2021 09:52 / Actualizat joi, 30 decembrie 2021 10:01

Cynthia Millen a făcut parte din Federația Americană de Natație timp de 3 decenii, dar acum și-a dat demisia revoltată că un înotător trans poate participa la proba feminină, acolo unde „distruge” record după record. 

„Faptele stau așa: în sport, concurează corp versus corp, nu identitate contra identitate. Bărbații sunt diferiți față de femei, înotătorii bărbați sunt diferiți față de înotătoarele femei. Bărbații vor fi mereu mai rapizi ca femeile”, a spus Cynthia Millen pentru Fox News, citată de The Hill

Cynthia Millen: „Bărbații vor avea mereu o capacitate pulmonară mai mare, inimi mai mari, o circulație a sângelui mai bună”

„Le-am spus celorlalți membri din Federație că nu mai pot susține un sport care le permite celor născuți bărbați să concureze contra femeilor. Se pierde orice dreptate în sport”, a mai declarat fostul oficial citat de Washington Examiner. 

Cazul la care face referire Cynthia Millen este cel al lui Lia Thomas, un bărbat trans care concurează ca femeie pentru Universitatea din Pennsylvania, după 2 ani și jumătate de tratament hormonal.

Thomas, care a fost înotător la băieți timp de doi ani, bifează acum record după record în înotul feminin universitar la nivel național, în ciuda opoziției din partea grupurilor anti-trans și a două colege care au rămas anonime. 

De altfel, Daily Mail a scris despre faptul că mai multe înotătoare au vrut să boicoteze ultima competiție de la Universitate din cauza lui Lia Thomas, dar au renunțat de frica unor posibile sancțiuni. 

Conform regulamentelor, poate concura. Dar „nu contează câte tratamente face, mereu va fi biologic bărbat”

Conform regulamentelor, Lia Thomas, 22 de ani, poate participa la întrecerile feminine după un singur an de tratament hormonal. NCCA spune că „orice avantaj și forță în plus dispare după un an de tratament cu estrogen sau tratamente care suprimă testosteronul”. Dar Cynthia Millen contrazice aceste teorii. 

„Bărbații vor avea mereu o capacitate pulmonară mai mare, inimi mai mari, o circulație a sângelui mai bună, un schelet mai puternic și mai puțină grăsime. Lia Thomas e creația lui Dumnezeu, ca noi toți. Dar rămâne un bărbat care concurează împotriva unei femei. Nu contează câte tratamente face, mereu va fi biologic bărbat și va avea acest avantaj”. 

Citește și: 

Australian Open 2022, ultimul turneu de simplu pentru o campioană de Grand Slam: „Mereu mi-am imaginat că așa va fi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
balotelli
balotelli  •  31 Decembrie 2021, 04:29

Un astfel de articol poate să-i dea idei lui Răzvan Burleanu. După un an de tratament hormonal, Ianis și compania ar putea evolua pentru naționala de fotbal feminin, având șanse reale la un titlu continental sau o medalie olimpica. Oricum, voturile pentru un nou mandat tot de la fotbalul feminin și de sala le va obține. Și nici de contestații nu vor avea parte, la fizicul pe care-l afișează perlele lui Stoichiță n-o sa se vadă diferența.

comunist
comunist  •  30 Decembrie 2021, 16:48

de frica discriminarii in ritmul asta in maxim 20 de ani o sa avem olimpiade unde la baieti si la fete or sa concureze doar barbati si fosti barbati, glorios

1745flo
1745flo  •  30 Decembrie 2021, 15:04
Postat de Nicolae Grecu pe 30 Decembrie 2021, 11:04

Transsexualii au destine tragice

Nu e vina noastră!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează