SPORTURI  »  ALTELE  »  ANST

Bazele înapoi » ANST demarează reforma în sport

Articol de - Publicat joi, 30 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 29 august 2012 20:53

Autoritatea va prelua de la direcţiile judeţene 15 baze sportive pe care le va transforma, împreună cu cele 9 deja existente, în campusuri naţionale, după modelul din baschetul sîrb

Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret va finaliza în aceste zile lista cu cele 24 de baze sportive pe care le va avea sub directa administrare. Este vorba de cele 9 complexuri sportive naţionale deja existente, cărora li se vor adăuga încă 15.

"Va fi primul pas al reformei sportului. Vom prelua de la direcţiile judeţene acele baze care încă nu au fost înstrăinate prin tot felul de contracte de închiriere si le vom aduce la ANST. Scopul este de a stopa fărîmiţarea lor şi de a le rentabiliza. Şi, mai presus de orice, de a le introduce într-un circuit strict sportiv", a declarat preşedinta ANST, Carmen Tocală, precizînd că Executivul va aproba Hotărîri de Guvern pe care le va iniţia în acest sens.

"Gata cu nunţile şi botezurile din bazele sportive!"
Carmen Tocală, preşedinta ANST

Primii beneficiari ai acestei mişcări vor fi federaţiile naţionale. În toate cele 24 de complexuri sportive, sportivii din loturile naţionale, de la toate categoriile de vîrstă, vor avea prioritate. Pentru aceştia, federaţiile nu vor mai trebui să plătească bani. "Federaţiile vor fi astfel degrevate de nişte cheltuieli serioase, care vor fi suportate de ANST", a explicat Tocală. De aceste noi baze vor putea beneficia şi copiii. "În paralel, vom demara programe de iniţiere în sport prin care părinţii îşi vor putea duce copiii. De exemplu, la înot, într-unul din cele trei complexuri de nataţie cum vor fi cele de la Reşiţa, Piteşti şi Bistriţa. La fel în week-end sau în vacanţe, unde vor avea şi cazare şi mîncare. Nu este modelul spaniol. Aşa functionează campusurile din baschetul sîrb!", a mărturisit şefa ANST.

- Doamnă Tocală, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român doreşte şi el să preia trei complexuri naţionale. Cele de la Piatra Arsă, Poiana Braşov şi Constanţa!?
- Sportul de înaltă performanţă este un alt capitol al reformei. O să discutăm cu COSR.


Sală Polivalentă, lîngă Turnul de paraşutism
Carmen Tocală susţine că s-a luat o decizie şi în ceea ce priveşte construirea unei săli polivalente în Bucureşti. Locul în care va fi ridicată nu este nici Parcul Tineretului şi nici nu va fi dărîmat patinoarul. "Am luat toate documentele de patrimoniu ale ANST şi am constatat că terenul din Complexul Lia Manoliu, cel de lîngă Turnul de paraşutism, este al nostru şi am decis că acolo este locul potrivit pentru o Polivalentă", a spus Tocala, precizînd că turnul nu va fi dărîmat. Noua sală va avea 14.000 de locuri. "Cînd va funcţiona ca velodrom va avea o capacitate de 8.000 de locuri".

Complexurile naţionale ale ANST
CSN Bascov
CSN Poiana Braşov
CSNB Lia Manoliu
CSNB Sala Polivalentă
CSN Izvorul Mureşului
CSN Nicolae Navasart-Snagov
CSN Snagov
CSN Piatra Arsă
CSN Orşova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
mares870
mares870  •  03 Septembrie 2012, 08:50

Fiecare conducere a ANST, a propus cate ceva pentru "binele" sportului romanesc ! Acum vor sa faca la complexul sportiv " Lia Manoliu" o sala polivalenta mare. De ce nu se face in locul patinoarului, ar costa mult mai putin, utilitatile sant trase acolo. De ce nu se reface Polivalenta actuala, si acolo sunt utilitati trase plus parcari, care vor trebui doar modernizate. Complexul Lia Manoliu trebuie refacut pentru a se antrena toate sporturile acolo, sa devina cel mai modern Centru National de pregatire sportiva din tara. Trebuiesc modernizate salile de acolo si construite alte 2 sali noi de antrenamente, una pentru jocuri si una pentru sporturile individuale ! Asta ar

adra
adra  •  30 August 2012, 12:11

americanilor ! ati incurcat-o ! romania va fi in 10ani campioana mondiala si olimpica la baschet !!!!!!!!!!!ca asa a decretat tocala !!!!!!!!!!

fita
fita  •  30 August 2012, 10:30

AM VRUT SA SPUN ; LUATI ATITUDINE, OAMENI AL SPORTULUI. ROMANESC... Semnat Fita lovin medaliat olimpic,

Vezi toate comentariile (5)
Comentează