ALTELE  ·  TENIS DE MASĂ

Bernadette Szocs a pierdut finala turneului ITTF-Europe Top 16 de la Montreux » Câștigătoare în 2018, pe locul al doilea în 2019 

Beradette Szocs a fost aproape de o dublă istorică
Beradette Szocs a fost aproape de o dublă istorică

Articol de — Duminica, 03 Februarie

Bernadette Szocs a ajuns din nou în finala turneului care reunește cele mai bune 16 jucătoare din Europa, dar de data aceasta a fost învinsă, după ce a condus cu 3-0 la seturi.

"Visul meu este să-mi apăr titlul", spunea Bernadette Szocs după ce ieșise dintr-o confruntare cu scântei cu Natalia Partyka, în semifinalele Europe Top 16. Românca în vârstă de 23 de ani s-a impus în fața polonezei cu 4-3 și spera să poate urca din nou pe masă și să sărbătorească, așa cum făcuse anul trecut. Atunci, tot la Montreux, și-a împlinit un vis, iar acum construise un altul. A ajuns aproape de el după ce sâmbătă trecuse fără zgârieturi de primele două meciuri și după întâlnirea echilibrată din semifinale.

Mai era un singur pas, unul pe care Berni trebuia să-l facă în fața germacei Petrissa Solja, 24 de ani. "Mi-e prietenă, mereu vorbesc cu ea, dar la masă suntem adversare. Mereu am avut meciuri grele, ştiu că trebuie să dau totul şi să lupt de la început până la sfârșit", spunea românca pentru FRTM înainte de meciul final. Primele trei seturi i-au aparținut și totul părea că se aranjează pentru ca Bernadette să devină prima româncă din istoria Europe Top 16 care reușește să-și apere titlul. În trecut se mai impuseseră Olga Nemeș (1983), Emilia Ciosu (1993) și Otilia Bădescu (1995). 

După un survol în primele trei seturi, pe care le-a câștigat la 9, la 9 și la 6, românca a ratat câteva puncte cruciale și visul său s-a prăbușit. Cu mimica schimbată, îmbufnată și ofticată, Berni a dispărut mental de la masă, în timp ce adversara sa a crescut. "M-am gândit că trebuie să câștig măcar un set. Ne știm de multă vreme, de la juniori, și mă bucur că am reușit să o înving", a spus Petrissa cu lacrimi în ochi. Ea s-a impus în următoarele patru seturi cu 12-10, 11-8, 11-8 și 11-4. 

Berni a plecat supărată la vestiare, este pentru al doilea an consecutiv pe podiumul competiției care reunește cele mai bune jucătoare de pe Bătrânul Continent, însă avea ce să-și reproșeze. La Montreux au mai participat Eliza Samara, care a pierdut în sferturi de finală, și Ovidiu Ionescu, el înclinându-se de la primul meci

19prezențe pe podiumul Europe Top 16 a adunat România din 1971, de când se dispută această întrecere, dintre care patru pe primul loc, șapte pe al doilea și opt pe al treilea

 

Comentarii (1)

mariluc  •  03 Februarie 2019, 15:27

comentariu de ziarist prost, cele mai bune 16 din europa nu din lume in rest ce sa mai vorbim despre ziaristi GSP, repetenti ca deobicei.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
00:30 Fotbal, Copa America

Bolivia - Peru

Eurosport
06:30 Fotbal, Copa America

Brazilia - Venezuela

Eurosport
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Mallorca

Digi 3
13:00 Tenis, ATP

Gerry Weber Open

Digi 4
13:30 Tenis, WTA

Turneul din Birmingham

Digi 2
18:50 Scrimă

CE: Dusseldorf

Eurosport
19:30 Fotbal, EURO 2019

Spania - Belgia

TVR 2
22:00 Fotbal, EURO 2019

Italia - Polonia

TVR 1
Program TV complet

U21