SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Bernadette Szocs este deja cu gândul la Campionatul Mondial pe echipe din luna februarie

Bernadette Szocs a împărțit treapta a treia a podiumului cu germanca Nina Mittelham FOTO ETTU
Bernadette Szocs a împărțit treapta a treia a podiumului cu germanca Nina Mittelham FOTO ETTU

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 20:53 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 21:36

Bernadette Szocs (16 ani), medaliată cu bronz în competiția europeană Top 16 Cup, este deja setată pentru Campionatul Mondial pe echipe, acolo unde echipa României poate obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Bernadette Szocs a avut o săptămână bună și s-a clasat pe poziția a treia în concursul european Top 16 Cup. Românca ocupă poziția a doua în ierarhia europeană la zi după franțuzoaica Jia Nan Yuan, cea care a învins-o în semifinale în concursul de la Montreux (Elveția). 

Per total sunt fericită că am reușit să cuceresc o medalie, mi-aș fi dorit-o pe cea de aur, dar, din păcate, nu am putut să o câștig. Totuși, este un rezultat bun. Mă motivează și mai mult să reușesc la anul să câștig medalia de aur", a spus Bernadette Szocs conform Sports Net.

Bernadette Szocs: „Va fi un turneu greu”

Românca în vârstă de 28 de ani a lăsat în urmă tot ce s-a întâmplat în Elveția și se gândește la următoarea competiție importantă. Ea va participa alături de colegele sale la Campionatul Mondial pe echipe, care va avea loc între 16 și 25 februarie, la Busan, în Coreea de Sud. Întrecerea mondială este extrem de importantă pentru că acolo se împart biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

40 de echipe femininevor lua startul la CM de la Busan

 „Tricolorele" trebuie să ajungă între primele opt pentru a câștiga unul. În prima fază a competiției, ele au fost repartizate alături de Singapore, Suedia, Canada și Serbia.

 „Medalia de la Europe Top 16 Cup îmi dă un moral bun și un start important în 2024 pentru că urmează Campionatul Mondial pe echipe. Va fi un turneu greu, fiecare dintre noi trebuie să ne câștigăm meciurile, să fim o echipă unită și așa vom putea să cucerim o medalie", a spus Bernadette Szocs conform sursei citate.

Simt că le este frică un pic de mine chinezoaicelor, de fiecare dată înainte de meciurile cu mine ele își pun colegele să servească așa cum o fac eu, pentru că serviciul este arma mea împotriva lor. 

Motivația mea în 2024 este și mai mare pentru că visul meu este să reușesc să cuceresc o medalie olimpică, iar pentru asta știu că trebuie să le bat constant pe asiatice.

- Bernadette Szocs

Citește și: 

Linda Noskova și povestea ei, de la copil de mingi pentru părinții săi la succesul de la Australian Open
AUSTRALIAN OPEN
Linda Noskova și povestea ei, de la copil de mingi pentru părinții săi la succesul de la Australian Open
Antrenamente la -21 de grade Celsius pentru un campion olimpic și mondial
INEDIT
Antrenamente la -21 de grade Celsius pentru un campion olimpic și mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează