SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

Biletul cu numărul 85. Cine e sportivul român care a obținut calificarea la JO în această dimineață?

David Popovici FOTO IMAGO
David Popovici FOTO IMAGO

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2021 13:30 / Actualizat marti, 18 mai 2021 13:32

Înotătorul român David Popovici a reușit la Budapesta, în cadrul Campionatelor Europene, să obțină timpul de calificare pentru Jocurile Olimpice în proba de 100 metri iber

David Popovici este una dintre marile speranțe ale înotului românesc. Va împlini 17 ani pe 15 septembrie și se poate mândri cu câteva performanțe notabile în carieră.

În 2019, de la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, David s-a întors cu trei medalii. A fost campion european în proba sa favorită, cea de 100 de metri, probă în care a stabilit un nou record continental (49,82) la categoria de vârstă sub 15 ani. A mai obținut două medalii de argint la 50 de metri liber și 200 metri liber.

Visul Tokyo devine realitate

Marți dimineață, la Campionatele Europene de la Budapesta, David Popovici a luat startul în seriile probei de 100 metri. Românul a câștigat seria a 7-a cu timpul de 48,30 secunde. Baremul pentru Jocurile Olimpice era de 48,57. Cu acest timp, Popovici s-a calificat și în semifinalele probei la Campionatul European, având al cincilea timp. O performanță excelentă pentru înotătorul pregătit de Adrian Rădulescu.

David Popovici devine astfel al 85-lea membru al delegației României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo și al treilea înotător, după Robert Glință și Daniel Martin, ambii calificați în proba de 100 metri spate.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează