SPORTURI  »  ALTELE  »  CM SNOOKER

"Blestemul de la Crucible" continuă: campionul mondial de snooker a fost eliminat de una dintre marile speranțe ale sportului

Mark Selby și Anthony McGill, foto: eveningtimes.co.uk
Mark Selby și Anthony McGill, foto: eveningtimes.co.uk

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 aprilie 2015 10:49

În niciun moment, victoria scoțianului Anthony McGill nu a părut un vis excentric. În vîrstă de 24 de ani, McGill a dezmembrat cu răbdare și precizie jocul englezului Mark Selby, a forțat cînd a fost nevoie și a fost consistent la masă.

Rezultatul? 13-9 pentru McGill, iar campionul mondial de snooker a plecat acasă. A fost 10-6 după cea de-a doua sesiune, un avantaj pe care McGill și l-a construit cînd a plecat de la 4-4, în prima parte a meciului.

"Nu am deloc de ce să îmi fie rușine de modul în care am pierdut. El a făcut un meci fantastic", a explicat Selby la conferința de presă din final. Niciodată în istorie un jucător de snooker care a cîștigat pentru prima oară titlul mondial nu și l-a putut apăra anul imediat următor.

Mulți numesc asta drept " blestemul de la Crucible", dar lucrurile sînt mai complicate de atît. Proaspătul campion mondial devine o țintă pentru fiecare jucător de pe tablou, care încă are în memorie perioada cînd liderul nu era invincibil.

Li s-a întîmplat-o tuturor jucătorilor mari, lui Steve Davis, Stephen Hendry sau Ronnie O'Sullivan, acum a pățit-o și lui Mark Selby.

A explicat și Anthony McGill. "Nimeni nu se aștepta să cîștig, sincer, nici eu nu credeam asta. Voiam doar să joc decent și să lupt. E un vis devenit realitate".

McGill este văzut de mulți specialiști ca unul dintre cele mai mari talente din sportul cu bile. Mai mult de atît, Ronnie O'Sullivan, cea mai avizată voce de pe tablou l-a catalogat drept un viitor campion mondial.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
615018485201286
Lukiano Luk  •  25 Aprilie 2015, 16:12

Aseara in timpul meciului Mark Selby v Anthony McGill eram intr un bar privind cum favoritul meu cade usor usor,suparat cu nervii la maxim pe acest diavol tazmanian pe care nu l inghit deloc nu mi place fata lui,oricum cel mai probabil va da de Murphy si o sa vada el,probabil il va tunde Murphy, in caz ca trece de Murphy il asteapta antipaticul de Roberson care il va toca marunt la foc automat,pana la urma Mark Selby ramane un nume mare in istoria acestui sport,nu trb sa fie suparat din contra el a castigat cam tot ce era important in snooker si mai are de spus multe,a avut un sezon bun ,are o fica ,cu banii sta bine asa ca e pe val,din cei care au ramas in competie as vrea ca trump sa castige,dc?pt ca osulivan nu mi place datorita trecutului sau,robertson si murphi repet mi se par foarte antipatici si rautaciosi,allen fu si ding nu cred ca pot castiga

cpt.ahab
cpt.ahab  •  25 Aprilie 2015, 14:26
Postat de ovidiu_3003 pe 25 Aprilie 2015, 11:10

ii bate Murphy pe toti ...

Murphy, Trump, Robertson si, evident, O' Sullivan, sunt cei mai indreptatiti la titlu anul asta!

criss1981
criss1981  •  25 Aprilie 2015, 12:16
Postat de ovidiu_3003 pe 25 Aprilie 2015, 11:10

ii bate Murphy pe toti ...

Murphy? buhahaha

Vezi toate comentariile (5)
Comentează