SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

Selecționer-surpriză pentru naționala masculină de polo

Bogdan Rath în 2006, când evolua în Italia // foto: Imago Images
Bogdan Rath în 2006, când evolua în Italia // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2022 15:20 / Actualizat vineri, 17 iunie 2022 15:27

Fostul mare poloist Bogdan Rath (49 de ani) va pregăti naționala masculină de polo, după ce grecul Athanasus Kechagias, cel care i-a antrenat pe „tricolori” în ultima perioadă, a semnat cu echipa germană Spandau Berlin.

Bogdan Rath a fost unul dintre cei mai valoroși poloiști români din anii '90. 

Jucător de mână stângă, el a evoluat la Steaua, cu care a câștigat de cinci ori titlul național, iar pentru România a jucat în aproximativ 250 de meciuri și a participat la JO 1996 Atlanta, unde țara noastră a ocupat locul 11. Cea mai bună performanță la națională a fost locul 4 la Campionatul European de la Sheffield, în 1993.

Doi ani mai târziu, s-a transferat în cel mai tare campionat de polo din acea vreme, Italia, unde a câștigat trei titluri cu formații de mare valoare: Posillipo și Savona. 

Fiind unul dintre cei mai buni jucători din lume pe postul său, a fost naturalizat de italieni, pentru care a jucat peste 110 partide, câștigând medaliile de argint la CM 2003 și CE 2001. Înainte de a reveni în România, el a antrenat în Malta, dar niciodată la nivel de echipă națională.

Rapid a mai transferat un jucător de la CFR Cluj: „Am semnat cu un club de mare tradiție”
RAPID
Rapid a mai transferat un jucător de la CFR Cluj: „Am semnat cu un club de mare tradiție”

Bogdan Rath, noul selecționer al naționalei de polo. Drumul spre JO Paris trece prin Split

Bogdan Rath a semnat cu Federația Română de Polo o înțelegere până după Campionatul European din Croația, care se va desfășura la Split în perioada 27 august-10 septembrie. În cazul în care cele două părți vor fi mulțumite după CE, Rath va semna un contract până în 2024, având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. 

„Vreau să mulțumesc federației pentru încredere și sper ca proiectul pe care-l avem să ne aducă rezultatele mult dorite. Nu este o situație ușoară, dar vom face tot ce este posibil pentru a ne atinge scopul”, a spus, pentru pagina de Facebook a federației de polo, noul selecționer, Bogdan Rath. 

El va fi ajutat la națională de fostul mare portar al României, Gelu Lisac.

La Campionatul European de la Split, România este în grupa C, alături de Spania, Țările de Jos și Germania. La turneu sunt calificate 16 echipe, împărțite în 4 grupe. Lotul României se va reuni pe 20 iunie la bazinul Steaua, Bogdan Rath convocând într-o primă fază 27 de jucători.

250 de meciuria jucat pentru România Bogdan Rath, el evoluând în alte 110 pentru Italia

Selecționer-surpriză pentru naționala masculină de polo
Bogdan Rath în prezent

Mai multe știri din sporturi: 

Dinastia Warriors! Golden State e din nou campioană NBA » Ridică trofeul chiar pe terenul lui Boston Celtics! Curry, MVP-ul finalei

Țiriac, fascinat de Nadal și de un „NextGen”: „Nici noi, nici copiii noștri nu vom mai vedea așa ceva!” + „Djokovic a comis o greșeală fatală”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  17 Iunie 2022, 23:01

Așteptăm și bazinele sa se poată practica acest sport în mai mult de 5 orașe. Altfel n-avem cum sa mai facem fata.

francklin67
francklin67  •  17 Iunie 2022, 21:52

Surpriza ADEVARATA era daca o numea pe :Edy Iordanescu -POLITICO principal si secund pe Razvan Burleanu -POLITICO se pricep BAIETII.

adrian.7
adrian.7  •  17 Iunie 2022, 21:48

Ce nu inteleg eu este cum o publicație condusă de fostul șef de la site are la un articol din extra fotbal la relate-uri articole din fotbal....Praf praf praf

Vezi toate comentariile (3)
Comentează