ALTELE  ·  CANOTAJ

Bornă importantă pentru România la Europenele de canotaj » Cea mai tânără barcă din istorie la 8 plus 1

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de — Vineri, 03 August 2018, 17:54

România va lua startul în finală la Europene cu o barcă a cărei medie de vârstă are doar 22 de ani. Cea mai ”bătrână” componentă are 25 de ani. 

Cea mai spectaculoasă reușită a venit vineri, la Europenele de canotaj de la Glasgow, de la barca feminină de 8 plus 1, una care are o medie de vârstă incredibilă, de doar 22 de ani!

Asta după ce antrenorul Mircea Roman le-a trimis în barcă pe tinerele Adriana Ailincăi (19 ani), Maria Tivodariu (19 ani) și Beatrice Parfenie (22 ani) care le-au luat locul retraselor Adelina Boguș, Laura Oprea și Mihaela Petrilă, toate campioane mondiale. Î

În rest, au rămas campioanele lumii de anul trecut, Ioana Vrânceanu (24 de ani), Viviana Bejinariu (24 ani), Iuliana Popa (22 de ani), Mădălina Bereș (25 de ani) și Denisa Tâlvescu (22 de ani). Cârmaciul Daniela Druncea (28 de ani) iese din calcul, la media bărcii noastre.

Cu doar trei bărci înscrise în concurs, Olanda, Marea Britanie și România, la Glasgow s-a tras doar pentru stabilirea culoarelor din finala de azi. Olanda, cea mai experimentată barcă, medie de vârstă 29 de ani, s-a instalat în frunte și la un moment-dat puseseră mai bine de o lungime de barcă avans față de urmăritoare. La 1.500 de metri româncele au fost întrecute chiar și de britanice, rămânând ultimele.

Finalul a fost însă colosal. "Tricolorele" au ridicat strocul, barca a început să recupereze și la final, a trecut prima linia de finiș, după o revenire senzațională, cu o jumătate de secundă avans de Olanda și cu 700 de sutimi față de Marea Britanie!

Barca de 8 plus 1 a României este cea mai medaliată barcă din  istorie la Campionatele Mondiale, Jocurile Olimpice, dar și la Campionatele Europene. Anul trecut, la Europenele de la Racice (Cehia), România a câștigat aurul depășind Olanda și Cehia.

Cele mai tari adversare pentru România, la 8 plus 1, vin totuși din afara Europei: SUA, Canada, Noua Zeelandă, Australia sau China.

Româncele sunt campioane mondiale en-titre și medaliate cu bronz la ultima ediție a JO de la Rio de Janeiro 2016.

Citește și:  Echipa României a concurat cu banderole albe la Europenele de canotaj » Care e motivul protestuluiȘeful Chirurgiei din Deva, care și-a scos soția medic din carantină, i-a amenițat pe jandarmi cu Berbeceanu. Reacția șefului de cabinet de la MAI

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
14:30 Ciclism, Reluare

De-a lungul Flandrei

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Mastersul de la Londra și Openul Galez

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
Program TV complet

Liga 1