SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Britanicul Matt Richards merge la Campionatele Mondiale de la Doha din 2024, dar nu va înota în proba de 200 metri liber

Matt Richards și David Popovici la CE în bazin scurt de la Otopeni FOTO  Raed Krishan
Matt Richards și David Popovici la CE în bazin scurt de la Otopeni FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 decembrie 2023 20:02 / Actualizat sambata, 23 decembrie 2023 20:19

Matt Richards, campionul mondial en titre la 200 metri liber, va fi prezent la CM 2024, dar nu va lua startul în proba în care deține titlul.

Douăzeci de înotători din Marea Britanie vor participa la Campionatele Mondiale de la Doha, 11-18 februarie, iar printre ei se află și Matt Richards, unul dintre competitorii lui David Popovici.

Poziționate la începutul anului olimpic, aceste Campionate Mondiale îi încurcă un pic pe înotătorii care țintesc medalii la Paris. David Popovici, Kyle Chalmers și alte nume mari au anunțat deja că nu vor lua startul la această competiție. 

E nevoie de el în ștafetă

Motivul participării lui Matt Richards este faptul că ștafeta țării sale de 4x100 m liber a fost descalificată în serii la CM de la Fukuoka din acest an și astfel nu a mai putut lupta pentru calificarea la JO 2024, iar întrecerea de la Doha oferă ultimele bilete pentru Paris. 

Știu sigur că dacă eram calificați cu ștafeta de 4x100 m liber nu aș fi mers la Doha", a spus Matt Richards într-un interviu cu Brett Hawke.

Britanicul în vârstă de 21 de ani a mai dezvăluit și faptul că nu va lua startul în proba în care a devenit campion mondial în această vară, cea de 200 metri liber. 

O să înot în ștafeta 4x100 m liber, apoi 100 m liber și probabil în ștafeta de 4x200 m liber. Sunt OK cu faptul că altcineva va deveni campion mondial la 200 metri liber. Ne vom întrece peste câteva luni la Paris, pentru mine medalia olimpică este prioritară", a spus Matt Richards pentru sursa citată.

Australianul Kyle Chalmers, campionul en-titre din proba de 100 m liber, nu va participa la Campionatele Mondiale de la Doha din 2024, la fel ca David Popovici
ÎNOT
Australianul Kyle Chalmers, campionul en-titre din proba de 100 m liber, nu va participa la Campionatele Mondiale de la Doha din 2024, la fel ca David Popovici

Din delegația Marii Britanii pentru CM de la Doha mai fac parte Tom Dean, campion olimpic en titre în proba de 200 metri liber, dar și Adam Peaty, multiplu medaliat olimpic mondial și european în probele de bras, el revenind la o întrecere de acest nivel după o pauză consistentă cauzată de probleme de sănătate mintală.

4 medalii mondialeare în palmares Matt Richards, trei dintre ele cucerite la CM 2023 de la Fukuoka, un aur la 200 m liber, un aur cu ștafeta de 4x200 m liber și un bronz cu ștafeta mixtă de 4x100 m liber

Matt Richards: „Am foarte mult respect pentru David"

Britanicul Matt Richards merge la Campionatele Mondiale de la Doha din 2024, dar nu va înota în proba de 200 metri liber
David Popovici și Matt Richards după o cursă la Fukuoka FOTO Raed Krishan

De asemenea, Matt Richards a vorbit și despre reîntâlnirea cu David Popovici de la Otopeni, acolo unde britanicul a fost pe primul loc și românul pe patru la 200 m liber, în timp ce la 100 m liber, David a fost pe trei, iar Matt pe patru. „Am foarte mult respect pentru David, lucrurile pe care le-a făcut el sunt extraordinare.

E incredibil ca la 17 ani să poți să scoți 46,86 și 1:42,97! Cred că avem o manieră similară de a gândi, nu sunt prea mulți înotători care la 17 ani să fie pe blocstart și să știe că pot doborî un record mondial -Matt Richards

A fost un privilegiu să concurez împotriva lui în fața publicului din România. Mi-a plăcut cursa, a fost păcat că el nu a fost primul, dar acesta este sportul. În următoarea seară, el m-a depășit în proba de 100 metri liber", a spus Richards în interviul cu Brett Hawke.

Citește și: 

Accidentare serioasă pentru un înotător italian la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni
ÎNOT
Accidentare serioasă pentru un înotător italian la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni
David Popovici le-a oferit copiilor care au învins cancerul fundițe confecționate din medalia sa de suflet: „Mă simt onorat să fiu alături de atâția campioni
GEST EMOȚIONANT
David Popovici le-a oferit copiilor care au învins cancerul fundițe confecționate din medalia sa de suflet: „Mă simt onorat să fiu alături de atâția campioni"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează