SPORTURI  »  ALTELE  »  UNGARIA

corespondență gsp din budapesta În timp ce Bucureștiul încă tânjește la Polivalentă și patinoar, la Budapesta sunt investiții de aproape un miliard! Ce au surprins reporterii GSP

Promisiuni de aproape un miliard respectate la Budapesta! +45   FOTO
Promisiuni de aproape un miliard respectate la Budapesta!

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 16:03 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 16:07

Budapesta face injecții de miliarde de euro în infrastructura sportivă. Sportul este o prioritate în Ungaria, nu doar la nivel declarativ sau pe hârtie. 

  • Belarus - România e programat pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Antena 1
  • Reporterul Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România

Faptele sunt cele care conturează exact ideea că nu degeaba Budapesta a prins Top 20 al orașelor care sunt cele mai asociate cu sportul. Peste 3 miliarde de euro au fost "pompate" doar în infrastructură, într-un oraș ce e depășit categoric de București ca număr de oameni.

Construiesc la foc automat

Lucrurile realizate de maghiari sunt remarcabile. Doar în Budapesta, orașul unde naționala va juca împotriva Belarusului pe un stadion vechi cu un gazon execrabil, sunt alte 5 arene noi, construite în ultimii 10 ani, majoritatea având chiar mai puțin de 5 ani "vechime". 

În 2021, când România a jucat aici la U21, Gazeta a făcut turul orașului și a prezentat bijuteriile din capitala traversată de Dunăre. Tot atunci au fost prezentate alte două centre sportive, o sală polivalentă ce urma să se construiască plus o promisiune.

Casa handbalului

+41 FOTO

Acum, la doi ani și jumătate de la acel moment, noua polivalentă, MVM Dome, a fost inaugurată deja în decembrie 2021. A costat până la urmă în jurul a 230 de milioane de euro. A găzduit deja Europeanul de handbal masculin din 2022 și Final Four-ul Ligii la handbal feminin. Sala polivalentă în care încap 20.000 de oameni arată fantastic, are un design futurist și a devenit casa handbalului maghiar. 

E deja cea mai mare sală folosită pentru handbal din Europa. Tot aici sunt programate, la anul, Europenele la handbal feminin, iar în 2027 e anunțat Campionatul Mondial pentru aceeași disciplină.

Viitorul e aici

Asta nu e tot. Pe hârtie în 2021, Budapesta deja a inaugurat Centrul Național de Atletism, un adevărat mastodont, de 36.000 de locuri, care a costat, atenție!, 660 de milioane de euro. A fost inaugurat la jumătatea lunii iunie, cu ocazia CM de atletism. O adevărată bijuterie, construită pe malul Dunării. Nu doar costurile pentru stadion au intrat aici, ci și cele pentru parcul din jurul arenei. 

Cert e că în 2018, când Budapesta a primit OK-ul pentru organizarea Mondialelor, totul era doar o idee, nici măcar proiect. La 5 ani distanță, arena a fost gata, cum și cu polivalenta s-a întâmplat același lucru. Investiții de aproape un miliard de euro! Duse de la promisiuni la realitate. 

+20 FOTO
Câți oameni vor vedea live Belarus - România: „Este lista trimisă”
BELARUS - ROMÂNIA
Câți oameni vor vedea live Belarus - România: „Este lista trimisă”
Federația Maghiară de Fotbal a sfătuit naționala României să solicite protecție la Budapesta: „Plimbați-vă, dar cu pază!”
BELARUS - ROMÂNIA
Federația Maghiară de Fotbal a sfătuit naționala României să solicite protecție la Budapesta: „Plimbați-vă, dar cu pază!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
ostile_rumeliei
ostile_rumeliei  •  12 Octombrie 2023, 20:39

Da, asa este. Confirm. Mai precis: Budapesta.

sorin777
sorin777  •  11 Octombrie 2023, 17:59

Ungaria tinteste sa organizeze o olimpiada de vara in urmatorii 20 de ani, la modul cel mai serios. Veti vedea.

tristan
tristan  •  11 Octombrie 2023, 17:39
Postat de Catalynn_9 pe 11 Octombrie 2023, 16:37

Păi și ce vreți!? Noi avem Ciuci și Ciolaci, aia au un PM adevărat, patriot, suveranist … Practic *** “neamțul nostru”, i-a zis ca nu e acasă ca să îl întâlnească. Oricum era degeaba, doar nu credeți ca învăța ceva Lurch de la maghiar, nu!?

asa patriot e ca o franat dezvoltarea Ungariei cu patriotismul lui...acum 20 de ani aveau PIB ul per capita dublu fata de Romania ,acuma e vreo 1000 de euro diferenta intre noi si ei...si noi ne am dezoltat haotic dar ne am dezvoltat.. ei mereu au fost mai organizati ca noi dar Orban o franat mult dezvoltarea Ungariei...Inclusiv slovacii i au depasit,care nu miscau in fata lor acum 15 ani.. Iarasi dechizi gura si ti iese un porumbel din ea Au facut ceva mai multe autostrazi decat avem noi dar drumurile nationale is mai rele decat acum 20 de ani.Ti o spune unul care merge in fiecare an in Ungaria de mult timp

Vezi toate comentariile (8)
Comentează