SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Calculatorul a oprit-o pe Anca Măroiu din drumul spre finală

Calculatorul a oprit-o pe Anca Măroiu din drumul spre finală
Calculatorul a oprit-o pe Anca Măroiu din drumul spre finală

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 14 octombrie 2011 09:41

Anca Măroiu s-a oprit în semifinala Campionatului Mondial din Catania după ce Na Li a fost desemnată de calculator ca fiind cea care va trece mai departe în ultimul act al competiţiei, trimiţînd-o acasă cu medalia de bronz pe româncă.

Ana Maria Brânză a fost prima care a urcat pe ultima treaptă a podiumului după ce a pierdut în faţa chinezoaicei Yujie Sun (14-15), sperînd că Anca o va răzbuna în al doilea meci, dar sorţii "automatizaţi" îi predestinaseră altceva.

Anca a condus cu 3-2, avînd să fie lăsată în urmă la nu mai puţin de 4 puncte (3-7). Românca a egalat scorul la 9 pentru un final de senzaţie. Jocul a devenit unul pasiv şi arbitrul a acordat un minut suplimentar, dar dacă nici una nu avea să se detaşeze, surpiza ar fi venit din partea calculatorului, care îşi alesese deja cîştigătoarea. Şi aceasta a fost Na Li.

De ce a pierdut Anca Măroiu?

În meciul de scrimă, dacă repriza a treia se încheie la egalitate şi este urmată de prelungiri, calculatorul este cel care decide de la început cine este cîştigătorul duelului. În meciul dintre Măroiu şi Li, aparatul a urcat-o şi mai sus pe podium pe chinezoaică.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
mysterio
mysterio  •  14 Octombrie 2011, 13:56

Si calculatorul nu decide de la inceput cine este castigatorul meciului.Ofera un mic avantaj unui sportiv si il forteaza pe celalat sa atace...amandoi sportivii au sanse egale timp de un minut iar apoi daca este egal castiga cel cu prioritatea aleasa de calculator.Ziaristi de 2 bani , informati-va cititi regulamentele altor sporturi si apoi scrieti un articol.La fotbal va pricepeti toti.Mai greu cu alte sporturi nu?

mysterio
mysterio  •  14 Octombrie 2011, 13:43

Anca a tras 1 minut nu a reusit tusa simpla si astfel a castigat chinezoaica pentru ca avea prioritate. Este simplu.Oricum felicitari fetelor pentru medalii.Intr-o tara care nu investeste in alte sporturi decat fotbalul acest rezultat este mai mult decat meritoriu. Multa bafta la echipe, va revansati acolo si luati aurul...Capul sus si multa bafta.Hai Romania!

mysterio
mysterio  •  14 Octombrie 2011, 13:40

ziaristii lu peste.Regulamentul de scrima este simplu.Eliminarea directa presupune un asalt(joc) de 3 reprize a cate 3 minute pana la 15.Daca dupa 3 reprize scorul este sa zicem 8-7 pentru un sportiv, castiga cel care are mai multe puncte.Daca dupa cele 3 reprize este egal urmeaza o extra repriza de 1 minut.Diferenta este ca inainte de a incepe aceasta repriza un sportiv este ales de catre aparat pentru a avea prioritate.Ce inseamna prioritate: in cazul in care meciul se termina dupa 1 minut egal castiga sportivul cu prioritate.Se " joaca"( trage apoi 1 minut si in acest minut va castiga cel care va avea "tusa" (punctul ) simplu.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează