SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE NATAŢIE

Camelia Potec a terminat în afara podiumului la 800 de metri liber

Articol de - Publicat vineri, 13 august 2010 00:00

Camelia Potec a încheiat ieri pe locul 5 proba de 800 de metri liber la Europenele de la Budapesta. Înot. Campioana olimpică de la Atena a fost singura reprezentantă a României într-o finală.

Calificată cu al şaselea timp în ultimul act şi luînd startul pe culoarul cu numărul 7, Potec a parcurs cele 16 lungimi de bazin într-un timp considerabil inferior recordului naţional, care îi aparţine, 8:26,81 faţă de 8:19,70. Dar asta nu e o chestiune care s-o privească exclusiv pe cea mai valoroasă înotătoare română a ultimilor ani. Dispariţia costumelor-minune din poliuretan furnizate de firmele Arena, Jaked şi Adidas, interzise de federaţia internaţională începînd cu acest an, a dus la o scădere importantă a performanţelor în aproape toate probele şi la toate stilurile.

Ieri, Camelia a oscilat între poziţiile 6 şi 7 pe aproape toată durata finalei. Nu s-a putut implica în lupta pentru medalii, dar nici n-a păţit precum campioana olimpică şi recordmena mondială, britanica Rebecca Adlington, care a pornit puternic, a stat pe 3 pînă la 300 de metri, apoi a coborît şi a încheiat pe 7. De fapt, românca a făcut rocadă cu Adlington la poziţiile ocupate la reperul 750 de metri. Camelia a reuşit să salte două locuri pe ultima lungime de bazin, amintind de vremurile cînd cucerea titluri prestigioase în probele de viteză. Aurul i-a revenit danezei Lotte Friis, în 8:23,27.

Deocamdată singura reprezentantă a României în vreo finală la Campionatele Europene găzduite de Budapesta, Potec va lua astăzi startul în calificările de la 1.500 de metri liber, acolo unde anul trecut, la Mondialele de la Roma, a cucerit medalia de bronz. De asemenea, ea va concura şi la 400 de metri liber, seriile fiind duminică dimineaţă, iar finala în sesiunea de după-amiază.

28 de ani are Camelia Potec, ea fiind ieri cea mai vîrstnică finalistă a probei de 800 de metri liber

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează