SPORTURI  »  ALTELE  »  CE DE ÎNOT

VIDEO Camelia Potec, despre performanțele lui David Popovici: „A făcut ceea ce și-a propus, a devenit cel mai rapid înotător al lumii din toate timpurile”

David Popovici
David Popovici

Articol de , - Publicat marti, 16 august 2022 17:03 / Actualizat marti, 16 august 2022 17:41

Camelia Potec (40 de ani), președinta FRNPM, a vorbit despre performanțele uriașe obținute de David Popovici la Campionatul European de înot de la Roma.

  • La Roma, David a devenit campion european atât la 100 metri liber, unde deține recordul mondial pentru cel mai rapid înotător din lume, cât și la proba de 200 de metri liber
  • Popovici este de asemenea și campion mondial la cele două probe

Potec a fost la Roma pentru a vedea reprezentația lui Popovici pe viu și la întoarcerea în țară a vorbit despre performanțele sale, dar și cum a fost abordat de presa din întreaga lume.

Camelia Popovici: „David a făcut ceea ce și-a propus, a devenit cel mai rapid înotător al lumii din toate timpurile”

„Am trăit la intensitate maximă, de asta mi-am și dorit să văd aceste curse live, pentru că au meritat să fie văzute live. Ne bucurăm că a ieșit acel record mondial și David a făcut ceea ce și-a propus, a devenit cel mai rapid înotător al lumii din toate timpurile pe proba de 100 de metri. 

E extraordinar, lucrul acesta ar trebui să ne bucure pe toți pentru că în România s-a pregătit cel mai rapid înotător al probei regină din înotul mondial. 

Nu putem să tragem încă, perioada nu s-a terminat, mâine mai urmează o probă de 400 de metri liber, probă nouă pentru David, care va trebui abordată diferit la început și mai e un campionat mondial de juniori, abia atunci vom trage linie. 

Acum, ne bucurăm de rezultate, ne-am bucurat în acea zi, ne-am bucurat ieri de rezultatele de la 200 de metri, titlul european și recordul mondial de juniori, dar azi deja toată lumea era la recuperare pentru proba de mâine”, a declarat Potec la revenirea în țară.

Camelia Potec: „Important este că se distrează în apă”

„El e concentrat pe ce are de făcut, nu a avut acces pe internet doarte mult, a dat interviuri pentru cei care au fost acolo și după fiecare cursă testare antidoping și relaxare. Important este că se distrează în apă și la final toți ne bucurăm de rezultate extraordinare. 

Vibrația tribunelor a fost una extraordinară, o vibrație pe care am simțit-o și ca sportiv de performanță. Ne-am bucurat că David a fost în atenția presei. Au fost și foarte mulți americani care au venit să-l urmărească. Toată lumea a vrut să știe cum a ajuns la această performanță”, a mai precizat Potec

Citește și: 

David Popovici, asaltat de fani la Roma » Propunere amuzantă pentru „Skinny legend”
CE ÎNOT
David Popovici, asaltat de fani la Roma » Propunere amuzantă pentru „Skinny legend”
Cartea care-l inspiră pe David Popovici să doboare record după record: „Am citit-o de două ori”
CE ÎNOT
Cartea care-l inspiră pe David Popovici să doboare record după record: „Am citit-o de două ori”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează