SPORTURI  »  ALTELE  »  PROBLEME DE COMPORTAMENT

Campioană olimpică la patinaj viteză, exclusă din echipa Chinei

Wang Meng
Wang Meng

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 05 august 2011 20:53

Chinezoaica Wang Meng, cvadruplă campioană olimpică la patinaj viteză, a fost eliminată din echipa naţională după un conflict cu directorul selecţionatei chineze, cînd ea se afla în stare de ebrietate, informează mediafax.
           
Wang Meng, în vîrstă de 26 de ani, a încălcat codul de conduită şi a afectat reputaţia echipei, a anunţat administraţia sportului din China într-un comunicat.
           
"Este un incident extrem de grav în care sportivele au încălcat codul de conduită. Acest incident a afectat reputaţia echipei naţionale de short-track şi imaginea sportivilor chinezi", se arată în comunicat.
           
Wang s-a enervat pentru că a fost criticată de antrenor deoarece nu a revenit în cantonament, pe 24 iulie, după ce cu o noapte înainte ieşise în oraş. Wang, aleasă sportiva anului 2010, şi-a lovit directorul echipei şi apoi a lovit mobila din dormitor atît de tare încît s-a rănit la mîini. Ea era în stare de ebrietate în momentul faptelor.  Sportiva chineză şi-a cerut scuze pentru faptele sale, spunînd că "este o persoană normală".
          
Wang şi coechipiera ei, Liu Xianwei, au fost excluse din echipa naţională, din competiţiile internaţionale şi vor putea concura doar la nivel de provincie.
           
Nu este pentru prima oară cînd Wang are probleme. În 2007, ea a fost exclusă din echipa de patinaj viteză pe pistă scurtă deoarece a criticat deciziile antrenorului. În acel an a fost din nou pe prima pagină a ziarelor, după ce, alături de coechipierele sale, s-a certat cu poliţiştii deoarece făceau prea multă gălăgie în timpul unei ieşiri nocturne.
           
Wang a devenit prima sportivă chineză care a cîştigat trei medalii cu aur la aceeaşi ediţie a Jocurilor Olimpice, la Vancouver în 2010. La Torino, în 2006, ea a obţinut trei medalii (aur, argint, bronz). În 2010 a devansat-o pe Na Li, cîştigătoare la Roland Garros în mai, pentru titlul de sportiva anului.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close