SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ VITEZĂ

Campioană olimpică, rănită într-o bătaie cu colegii de antrenament

Wang Meng, în echipament roşu (foto: Reuters)
Wang Meng, în echipament roşu (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 29 iulie 2011 11:17

Chinezoaica Wang Meng, triplă campioană olimpică la Vancouver în 2010 şi o dată la Torino în 2006, a fost implicată într-o bătaie cu colegii din echipa naţională de patinaj viteză, în timpul unui antrenament.

Oficialii nu au dat detalii asupra acestui ciudat incident, petrecut în oraşul chinez Qingdao, înaintea Campionatelor Mondiale de la Sheffield. Agenţia de ştiri Xinhua a anunţat că şi antrenorul sportivei, Wang Chunlu, a fost rănit în scandalul iscat, ale cărui circumstanţe sînt investigate de poliţişti.

Se presupune că bătaia s-a pornit din cauza divergenţelor de opinie dintre antrenori şi sportivi. Reprezentanţii federaţiei naţionale de patinaj a cerut tuturor celor implicaţi să nu declare nimic ziariştilor şi să nu discute subiectul nici pe platformele de socializare de pe Internet.

Echipa naţională chineză de patinaj viteză nu se află la prima întîmplare violentă. În luna iunie, Wang Meng şi alţi patinatori au fost loviţi de aproximativ 30 de poliţişti şi agenţi de pază. Incidentul s-a derulat în localitatea turistică Lijiang din sudul Chinei, iar forţele de ordine au declarat că sportivii erau foarte găşăgioşi în timpul nopţii, iar vecinii din hotel au chemat poliţia pentru a potoli scandalul.

Wang Meng este considerată cea mai sportivă a Chinei la discipline de iarnă. Ea deţine patru titluri olimpice la short-track şi 16 titluri mondiale.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adrimic
adrimic  •  29 Iulie 2011, 13:39

Wang Meng este considerată cea mai sportivă a Chinei la discipline de iarnă. :)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează