SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Campioanele eliminate » Dodean şi Samara, deţinătoarele titlului european la dublu, au pierdut în acest an încă din "optimi"

Articol de - Publicat sambata, 12 octombrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 11 octombrie 2013 22:49

Favorite 1 pe tabloul de dublu, la Europenele de la Schwechat (Austria), româncele Daniela Dodean şi Eliza Samara nu-şi vor putea apăra titlul cîştigat în 2012.

După ce au trecut lejer, în primul tur, cu 3-0 la seturi (11-6, 11-5, 11-3) de sîrboaicele Molnar şi Todorovici, "tricolorele" au fost învinse, surprinzător, în "optimi" de Sara Ramirez şi Yanfei Shen din Spania. Din start le-a mers rău româncelor. Au pierdut setul unu în prelungiri, 10-12, lucru resimţit şi în setul doi, 8-11. Speranţele au crescut în revenire, după setul 3, 11-6, dar nu a fost decît o slabă consolare. Ibericele au cîştigat şi setul 4, tot la 6, şi s-au calificat în "sferturi".

În schimb, Cristina Hîrîci şi Bernadette Szocs sînt calificate între primele opt perechi, la dublu. Româncele au învins cu 3-1 cuplul Noskova/Tihomirova (Rusia) şi cu 3-2 pe Grzybowska/Partyka (Polonia). Azi ele vor juca împotriva nemţoaicelor Solja/Winter.

Victorii la simplu
În concursul de simplu, româncele nu s-au împiedicat însă. Dodean a trecut cu 4-2 de Baranova (Rus) şi tot cu 4-2 de Zhenqi Barthel (Ger). Azi, în turul 3, a 43-a jucătoare a lumii o va înfrunta pe olandeza de origine chineză, Jiao Li (numărul 20 ITTF). Bernadette Szocs a trecut şi ea de primele două tururi. 4-1 cu Gapanova (Ucr) şi 4-1 cu Jiaduo Wu (Ger), locul 38 mondial. Numărul 116 ITTF, Berni o va avea azi ca adversară pe favorita 1, spaniola Yanfei Shen, locul 11 mondial. Eliza Samara, locul 22 în lume, a trecut cu 4-1 de Maksuti (Srb) şi cu 4-1 de Grundisch (Fra). În turul 3, Samara dă peste nemţoaica Xiaona Shan, cunoştinţa din proba pe echipe!


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează