SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Cinci echipaje în finală și cinci în semifinale după prima zi a Europenelor de canotaj

Echipajul de 8 plus 1 al României în cursă la Varese FOTO FR Canotaj
Echipajul de 8 plus 1 al României în cursă la Varese FOTO FR Canotaj

Articol de - Publicat sambata, 10 aprilie 2021 01:16 / Actualizat sambata, 10 aprilie 2021 10:15

România are 13 bărci în competiție la Europenele de la Varese (Italia). Cinci dintre ele au obținut biletele pentru finală încă de vineri. Celelalte echipaje mai au o șansă în recalificări și semifinale.

După prima zi a Europenelor de la Varese Italia, cinci echipaje românești și-au asigurat calificarea în finală și vor lupta duminică pentru medalii.

Barcile de 8 plus 1, feminin și masculin, au avut evoluții foarte bune. Aflate în linie dreaptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cele două ambarcațiuni au obținut rezultate excelente în calificări. Fetele au câștigat cursa de stabilere a culoarelor. În componența Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și cârmăcița Daniela Druncea, România a trecut prima linia de sosire, devansând Olanda, Rusia, Marea Britanie, Italia și Germania. Totul se va stabili duminică.

La masculin, echipajul condus de strocul Ciprian Huc, în componența Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu și cârmaciul Adrian Munteanu, a terminat pe locul 2 cursa de calificare. Doar Marea Britanie a întrecut România. În rest, românii au învins Olanda, Germania, campioana olimpică, dar și Italia.

Cinci echipaje în finală și cinci în semifinale după prima zi a Europenelor de canotaj
Gianina Beleagă e calificată în finală la simplu, categorie ușoară FOTO FR Canotaj

Favorite la titlul continental

Campioane europene en-titre, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat detașat seria din care au făcut parte în cursa de dublu vâsle. Cele două românce au avut 7 secunde avans în fața echipajului de pe 2, cel al Lituaniei. Radiș și Bodnar vor lua startul în finala de duminică.

Și în cursa de dublu rame feminin, Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au impresionat în serii. Au câștigat cursa de calificare devansând clar Irlanda, Cehia sau Danemarca. Vor lupta pentru medalii în ultima zi a Europenelor. În finala A a competiției a obținut deja calificarea și Geanina Neleagă, la simplu vâsle categorie ușoară. Sportiva de la CSA Steaua a terminat a doua seria de calificare, după bielorusa Alena Furman. Primele două locuri însă au obținut direct calificarea în ultimul act.

Cinci bărci în semifinale

Cinci echipaje în finală și cinci în semifinale după prima zi a Europenelor de canotaj
Elena Mihai și Ionela Cozmiuc, componentele bărcii de dublu vâsle categorie ușoară FOTO FR Canotaj

Mihai Chiruță, la schif simplu, Ionuț Prundeanu și Florin Enache la dublu vâsle, Ionela Lehaci și Elena Mihai la dublu vâsle categorie ușoară, vor trage azi în semifinale pentru un loc în finala de 6. La fel și băieții din barca de patru rame, Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari. Campionii europeni Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au câștigat prima serie în recalificările probei de dublu rame. Au devansat clar Marea Britanie, Danemarca, Grecia și Turcia și vor lua startul azi în semifinale. Anul trecut, la Europenele de la Poznan, România a obținut 4 medalii de aur, una de argint și una de bronz, obținând cel mai bun rezultat din istorie la campionatele continentale.

Azi debutează la Varese, în Italia, Campionatele Europene cu 46 de români la start

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close