SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Campioanele se respectă » Simona Radiș și Ancuța Bodnar, aur la Cupa Mondială

Simona Radiș și Ancuța Bodnar în acțiune // FOTO FR Canotaj
Simona Radiș și Ancuța Bodnar în acțiune // FOTO FR Canotaj

Articol de - Publicat duminica, 10 iulie 2022 21:05 / Actualizat duminica, 10 iulie 2022 23:09

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au urcat azi pe prima treaptă a podiumului la Cupa Mondială III de la Lucerna în proba de dublu vâsle.

România a participat la Cupa Mondială III de la Lucerna cu 10 echipaje compuse din 42 de sportivi, iar recolta a fost de 6 medalii: una de aur, două de argint și trei de bronz. 

Singurul titlu a venit din proba de dublu vâsle, acolo unde au concurat campioanele olimpice Simona Radiș și Ancuța Bodnar, singurele care au rămas în această formulă și în 2022, componența celorlalte bărci fiind modificată semnificativ.

„Tricolorele” au făcut o cursă foarte bună, conducând după borna de 500 de metri și încheind cu mult înaintea adversarelor, în 6:42,80.

„Suntem foarte fericite pentru timpul pe care l-am scos, este al doilea din toată cariera noastră. Cursa de azi a fost o șansă să vedem cum stăm în comparație cu alte echipaje. Suntem încă tinere și încă ne îmbunătățim după fiecare sesiune de antrenament. Vrem să lăsăm în urmă cursele trecute și să privim doar spre viitor", a spus Simona Radiș. 

Pe locul al doilea a venit Italia (6:47,81), iar Lituania pe trei (6:50,32). Radiș, 23 de ani, și Bodnar, 23 de ani, au câștigat cursa olimpică în 6:41,03. 

Competițiile importante pentru canotori sunt Campionatele Europene, 11-14 august, la Munchen, iar Campionatele Mondiale între 18 și 25 septembrie, la Racice, în Cehia. 

Medaliile României la Lucerna

  • Aur: Simona Radiș și Ancuța Bodnar -dublu vâsle feminin 
  • Argint:  Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu, Amalia Bereș -patru rame feminin 
                  Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu - dublu rame feminin 
  • Bronz:  Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci - patru rame masculin 
                 Gianina Beleagă, Ioana-Mădălina Moroșan, Adriana Ailincăi, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ștefania Petreanu -              opt plus unu 
                 Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache - patru vâsle masculin

Citește și: 

România a încheiat în forță Europenele de juniori de la Otopeni » David Popovici, a patra medalie de aur! + Vlad Stancu a prins argintul în finala de la 400 de metri liber

Alexia Tatu, campioană la Wimbledon U14 » A învins-o în finală pe Andreea Diana Soare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
firi
firi  •  11 Iulie 2022, 00:55

Imi era tare dor de aceste fete dragi tuturor prin simplitatea si sinceritatea lor la care se adauga mult har de la univers,munca multa si rezultatele se vad clar.Aceste minunate fete ANCUTA si SIMONA sunt imaginea care ar trebui sa o aiba Romania...dar e departe. Oricum ma bucur si sunt onorat sa fiu compatriot cu ANCUTA BODNAR SIMONA RADIS SI DAVID POPOVICI.

naxxar
naxxar  •  10 Iulie 2022, 21:34

Bravo, la cât mai multe rezultate bune!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează