SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Caravana viitorului » Campionii din scrima românească participă la o campanie de promovare a acestei discipline

Ana Maria Brînză oferind o demonstrație de scrimî în fața constănțenilor // Foto: Telegraf Constanța
Ana Maria Brînză oferind o demonstrație de scrimî în fața constănțenilor // Foto: Telegraf Constanța

Articol de - Publicat marti, 02 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 septembrie 2014 23:08

Numele mari din scrima românească participă la o acţiune de promovare a sportului lor în rîndul copiilor.

Campionii de pe planşă s-au mutat ieri pe platoul din faţa Sălii Sporturilor din Constanţa cu un scop nobil. Popularizarea scrimei, sport care în ultimii ani a adus numeroase medalii pentru România. Gestul lor face parte dintr-o acţiune mai amplă demarată de Federaţia Română de Scrimă şi intitulată sugestiv " Caravana scrimei".

Timp de zece zile, Mihai Covaliu, Ana Maria Brînză, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Florin Zalomir şi alte nume mari ale scrimei vor străbate întreaga ţară, urmînd să poposească în 11 oraşe, unde vor face demonstraţii de scrimă, vor da lecţii de istorie a scrimei şi vor participa la adevărate şedinţe de autografe şi fotografii.

"Scopul acţiunii este de a face cît mai cunoscut acest sport, de a-l populariza şi de a lărgi baza de selecţie, pentru că aceşti copii reprezintă viitorul sportului românesc", a spus preşedintele federaţiei, Mihai Covaliu.

Întîlnirea cu copiii i-a adus aminte Anei Brînză de primul ei cantonament, care a avut loc chiar la Constanţa.

"Pe cînd aveam 13 ani, am făcut primul meu cantonament la Constanţa. De aici a plecat drumul meu către marea performanţă. Eram cea mai mică din lot şi plîngeam tot timpul după mama. A fost cel mai greu cantonament din viaţa mea", a povestit vicecampioana olimpică.

Azi, campionii se mută la Iaşi.

"Această acţiune este benefică şi pentru noi, şi pentru federaţie, şi pentru viitorul scrimei. Sperăm să vină cît mai mulţi copii în oraşele în care va poposi caravana" (Tiberiu Dolniceanu, sabrer)

"Ne-am gîndit să profităm de această perioadă de vacanţă şi să aprindem acea luminiţă de interes care să-i aducă pe copii spre scrimă" (Ana Maria Brînză, spadasină)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close