SPORTURI  »  ALTELE  »  BILIARD

Careu de campioni mondiali » Surpriză de proporții pentru fanii biliardului din România

Campionul mondial Ralf Souquet revine în România după șase ani
Campionul mondial Ralf Souquet revine în România după șase ani

Articol de - Publicat sambata, 23 ianuarie 2016 00:00

Clubul TAC Biliard din București organizează cel mai mare concurs de biliard organizat vreodată la noi. Printre cei 190 de participanți se vor număra și multe nume de top din acest sport.

La începutul lunii viitoare, în perioada 5-7 februarie, Bucureștiul va deveni capitala internațională a sportului cu bile, clubul Tac Biliard, patronat de Leonard Dobre, în colaborare cu European Pocket Billiard Federation, urmînd să organizeze prima ediție Biliard Kombat Open, bila 9.

Din totalul de 190 de participanți, 110 vor veni din toate colțurile Europei, dar la mesele de joc vor putea fi urmăriți și jucători de top din Asia sau America. Nu mai puțin de 4 foști campioni mondiali în acest sport vor fi prezenți la București la startul acestui concurs fără precedent pentru țara noastră.

Revine "Kaiser" Souquet

Poate cel mai important nume prezent pe tabloul BK Open rămîne cel al germanului Ralf "Kaiser" Souquet, multiplu campion mondial și european. Acesta revine în România după ce în 2009 a participat la un alt concurs, la Cupa Eurostructur, organizată la Timișoara, unde a fost învins în semifinale de Babken Melkonyan, sportivul român de origine armeană.

Alți foști campioni ai lumii care și-au anunțat prezența sînt olandezul Niels "Terminator" Feijen, finlandezul Mika "Ice Man" Imonen și englezul Daryl "Dazzler" Peach, alături de campioni continentali și cîștigători a numeroase turnee de anvergură precum Nick van der Berg sau Mario He.

Jucătorii români vor fi bine reprezentați în concurs, în frunte cu Babken Melkonyan, campionul en titre al României, Ioan Ladany, Ciprian Gîndac, Ovidiu Cristea, Mihai Braga și mulți alții.

"E mereu un privilegiu și o provocare să joci cu asemenea adversari. Cel mai mult mă bucură că o competiţie de asemenea anvergură va fi organizată aici, acasă la noi, ceea ce reprezintă un mare pas înainte pentru biliardul românesc"
Babken Melkonyan, campionul României la biliard

17.500 €este suma totală a premiilor puse în joc la BK Open, cîștigătorul urmînd să încaseze 5.000 de euro 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează