SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Carmen Bogdan a cucerit aurul de la Tallin în absenţa principalei sale rivale, Alina Dumitru

Articol de - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

În urmă cu o săptămînă, judoka Carmen Bogdan a trebuit să se mulţumească cu argintul etapei de Cupă Mondială, cea de la Bucureşti. Aurul i-a revenit campioanei olimpice Alina Dumitru, de care nu a reuşit să treacă în finala categoriei de 48 de kilograme.

La Tallin, Alina Dumitru nu s-a dus. Dar Carmen Bogdan, da! Şi românca a bifat două victorii, în faţa irlandezei Lisa Kearney şi a sportivei israeliene Roni Schwartz, după care în semifinale s-a impus în faţa rusoaicei Ludmila Bogdanova. În ultimul act, judoka antrenată de Florin Bercean a învins o altă rusoaică, pe Nataliya Kondrateva, prin ippon, trecîndu-şi în cont medalia de aur.

Tot la 48 de kilograme a mai concurat şi Violeta Dumitru, care a fost eliminată în primul tur chiar de adversara lui Carmen Bogdan din finală.

Ratare pentru Căprioriu
În grupa C a categoriei 57 de kilograme, Corina Căprioriu a debutat în Estonia cu o victorie în faţa israeliencei Liraz Ben Melech, dar apoi a fost învinsă de Myriam Roper (Ger). În recalificări, Căprioriu a dispus de Hannah Brueck (Ger), după care a cedat la mare luptă pentru medalia de bronz, în fata sportivei Automne Pavia (Fra). Cu o săptămînă în urmă, campioana europeană Corina Căprioriu a cîştigat medalia de aur la etapa de Cupă Mondială de la Bucureşti.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează