SPORTURI  »  ALTELE  »  OLIMPISM

Cartea de identitate a unui sportiv israelian ucis la JO de la Munchen, returnată familiei

Rima Goldwasser
Rima Goldwasser

Articol de GSP - Publicat joi, 24 februarie 2011 00:00 / Actualizat joi, 24 februarie 2011 12:03

Cartea de identitate a unuia dintre cei 11 sportivi israelieni ucişi de un comando palestinian la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972, a fost returnată familiei acestuia, a anunţat Ministerul israelian de Externe. Sportivul respectiv este Eliezer Halfon (lupte).

"Cartea de identitate a fost păstrată în toţi aceşti ani de către un ofiţer de poliţie german, care i-a dat-o înainte de a muri fiului său, Holzer Tilmann, acesta din urmă ducînd-o apoi la ambasada Israelului în Germania", se arată într-un comunicat al ministerului israelian.

Documentul i-a fost înmînat miercuri Rimei Goldwasser, sora sportivului ucis, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul ministerului, în prezenţa ambasadorului Germaniei, Harald Kindermann, şi a familiilor altor sportivi asasinaţi la Munchen.
În data de 5 septembrie 1972, 11 membri ai delegaţiei olimpice israeliene, un poliţist german şi cinci membri ai unui comando al organizaţiei palestiniene "Septembrie negru" au fost ucişi în urma luării de ostatici din satul olimpic.

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe + pe cine putem înfrunta în „optimi”

„Cel mai bun fotbalist cu care ai jucat?” » Toni Kroos n-a stat mult pe gânduri!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează