SPORTURI  »  ALTELE  »  INAUGURARE

Casa campionilor » Ieri a fost inaugurat noul sediu COSR

Jacques Rogge, Traian Băsescu și Octavian Morariu au avut
onoarea să taie panglica de
inaugurare a Casei Olimpice
Foto: Cristi Preda +11   FOTO
Jacques Rogge, Traian Băsescu și Octavian Morariu au avut onoarea să taie panglica de inaugurare a Casei Olimpice Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 27 septembrie 2011 23:10

Tezaurul Muzeului Olimpic, deschis ieri în noul sediu al COSR, aşteaptă să fie îmbogăţit şi cu alte trofee sportive, prima ocazie fiind Olimpiada de la Londra 2012


Lume bună ieri, la inaugurarea noului sediu al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a Muzeului Olimpic. Au fost prezenţi şeful statului român, Traian Băsescu, preşedintele CIO, Jacques Rogge, preşedintele Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey, primarul Sorin Oprescu, Doina Melinte, şefa ANST, miniştrii Daniel Funeriu şi Elena Udrea. Aceştia au fost flancaţi de 70 de campioni olimpici, toţi chemaţi la festivitate cu medaliile la gît. Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Laura Badea, Gabriela Szabo, Maricica Puică, Elisabeta Lipă au fost doar o parte dintre ei.

"Fără victoriile sportivilor noştri, probabil că această casă nu ar fi fost construită", a declarat Băsescu, care a evitat să facă o enumerare a campionilor pentru că "aş risca să-l omit chiar pe Ivan Patzaichin".

"Aş vrea să le strîng mîna tuturor sportivilor români şi străini, dar pentru că nu o pot face, fac gestul simbolic de a întinde mîna marelui campion Valeri Borzov", a conchis Băsescu, care l-a salutat personal pe fostul mare atlet ucrainean, dublu campion olimpic la 100 şi 200 m, prezent şi el la Bucureşti.

După ce invitaţii au făcut un tur al sediului COSR şi al muzeului, Băsescu, Rogge şi Morariu au plantat 3 pini în faţa clădirii, iar apoi au făcut o poză de grup împreună cu cei 70 de campioni.

Investiţie de 3,5 milioane euro
Cheltuielile cu sediul COSR şi Muzeul Olimpic se ridică la suma de 14 milioane de lei, a anunţat ieri Octavian Morariu. "Mai avem de lucrat la partea de amenajare", a spus şeful COSR, "dar fiind bani publici şi procedurile greoaie le vom amîna pentru la anul". Morariu a discutat cu ministrul Funeriu şi au decis ca banii rămaşi necheltuiţi să fie redirecţionaţi către federaţii. "Este vorba de un milion de lei, bani necesari pregătirii sportivilor", a explicat oficialul.

Au venit maşinile!
Continuînd tradiţia începută cu Atena 2004, sportivii români care vor cuceri medalii la JO 2012 vor primi, pe lîngă recompensele băneşti de la Guvern, şi cîte o maşină. În urma parteneriatului semnat cu Renault, COSR va oferi pentru locul 1 un autoturism Renault Latitude, pentru locul 2 un Renault Megane, iar pentru locul 3 un Twingo.

Negocieri cu AIBA
Jacques Rogge şi Octavian Morariu au anunţat ieri că vor continua negocierile cu AIBA pentru ca boxerii români să poată participa la toate competiţiile de calificare la JO 2012. "Sportivii nu ar trebui să sufere. Aceasta este o dispută între o federaţie internaţională şi una naţională", a spus Rogge. Din cauza dezafilierii FRB, pugiliştii români nu sînt primiţi decît la CM de la Baku şi concurează sub steagul şi numele AIBA.

100 este numărul de sportivi români pe care mizează Octavian Morariu la Olimpiada de la Londra 2012

"Avem şi noi o casă a noastră, un muzeul al sportului cu care ne putem mîndri. Medaliile şi rezultatele noastre vor putea fi astfel cunoscute"
Elisabeta Lipă, cvintuplă campioană olimpică

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
dasigur
dasigur  •  28 Septembrie 2011, 18:22

Lasa-ne basexule

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close