SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Cătălin Chirilă, o nouă medalie la Campionatele Europene » A terminat pe 3 cursa de 500 de metri: „Nu sunt mulțumit, dar obiectivul era deja îndeplinit”

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 august 2022 12:35 / Actualizat duminica, 21 august 2022 13:38

Cătălin Chirilă (24 de ani) a concurat azi în finala probei de 500 metri la canoe simplu. A terminat pe locul 3 și a obținut medalia de bronz.

Sâmbătă, Chirilă a devenit campion european la 1.000 de metri, iar azi a obținut o nouă medalie. Sportivul de la CSA Steaua a terminat pe locul 3 la 500m, cu un timp de 1:48.364. 

El a fost depășit de cehul Martin Fuksa (1:47.183) și moldoveanul Serghei Tarnovschi (1:48.160).

La proba de 500 de metri canoe simplu, Chirilă e vicecampion mondial, obținând medalia de argint la Campionatele Mondiale de la începutul lunii.

Cătălin Chirilă, locul 3 în finala la 500 de metri la canoe simplu

După finalul cursei, Cătălin Chirilă a vorbit pentru TVR 1 despre a doua medalie câștigată la Europene: 

Nu pot spune că sunt foarte fericit pentru această cursă. Se putea și mai bine. Pe la jumătatea cursei mi-am dorit să câştig măcar bronzul, am simţit că toţi adversarii sunt acolo. Mi-am dorit măcar medalia de bronz. Doar faptul că Victor Mihalachi a renunţat la sport m-a făcut să renunţ la dublu, să mă axez pe simplu. 

Mi-am propus să nu mai pierd timpul în alte ambarcaţiuni şi să mă duc pe drumul meu. Nu sunt un tip foarte tehnic, dar odată cu trecerea timpului rezultatele au apărut. Principala misiune pentru noi a fost aurul de la mondiale şi europene la proba olimpică de 1.000 de metri.

Trebuie să perfecţionez, sigur că adversarii mă vor studia, vor încerca să mă întreacă. Eu îmi doresc să merg tot mai tare şi să nu-i las. Nu voi avea timp de odihnă, voi pleca la Oklahoma, la Supercupă, voi merge la proba de 350 de metri, o probă ciudată, nouă. Mă bucur că nu va mai fi presiune, va fi una de relaxare cunoaştere, va fi distracţie, cum spun eu.

Clasamentul final

Cătălin Chirilă, o nouă medalie la Campionatele Europene » A terminat pe 3 cursa de 500 de metri: „Nu sunt mulțumit, dar obiectivul era deja îndeplinit”

Chirilă, 4 medalii în luna august

Sportivul din Tulcea, legitimat la CSA Steaua, trece prin momente excelente în cariera sa. Chirilă a obținut 4 medalii în luna august.

Chirilă a câștigat medalia de aur în proba de canoe simplu 1.000 de metri și medalia de argint în cursa de 500 de metri, la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint și Paracanoe din Halifax, Canada. Acestor două medalii li se adaugă aurul european obținut sâmbătă și bronzul obținut azi.

„Familia mea nu este o familie de pescari, nu aveam o barcă acasă. Eu nu prea mergeam pe lac cu barca. Au venit însă doi antrenori, la noi la școală, să facă o selecție. Adina Cuculici și Ionuț Manolache sunt cei care m-au pus prima dată în barcă. M-am dus cu părinții la Tulcea, la Clubul Danubius. Acolo m-a văzut domnul director Vasile Miron. M-a pus într-o probă, i-a plăcut și am rămas în barcă ", își amintea Cătălin într-un material din GSP, de anul trecut.

Citește și:

Ucraineanul Usyk l-a învins din nou pe Anthony Joshua! Scandal după meci: a aruncat centurile și a plecat din ring

Sadic! Benny Adegbuyi, făcut KO de Jamal Ben Saddik, în main event-ul galei Glory Kickboxing 81

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
elgabri
elgabri  •  21 August 2022, 14:12

Respect Catalin !!

ucv1948
ucv1948  •  21 August 2022, 13:04

Avem sportivi adevărați ... dar investiții în sport din partea guvernului României ioc . România !!!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  21 August 2022, 12:54

Catalin Chirila este un campion cu brat puternic si ochi blanzi si catifelati ...el a inspirat si continua sa inspire forta poporului sau ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează