SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC-CANOE

Canoistul Cătălin Chirilă: „O medalie olimpică ar însemna împlinirea visului suprem”

Cătălin Chiirlă  în acțiune FOTO Imago Images
Cătălin Chiirlă în acțiune FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 19:03 / Actualizat luni, 28 august 2023 21:12

Canoistul Cătălin Chirilă a revenit luni în România de la Campionatele Mondiale de la Duisburg cu două medalii în bagaj, una de aur și una de argint, dar și cu biletul de Paris asigurat.

Luni, după ora prânzului, în terminalul Sosiri Internaționale al Aeroportului „Henri Coandă", oamenii au întors capul după băiatul blond de 1,89 m. Cătălin Chirilă a revenit acasă după o săptămână intensă și plină de realizări. 

A primit flori, felicitări, îmbrățișări și a vorbit despre cum s-au simțit cele două medalii cucerite, aur în proba de canoe simplu 500 de metri și argint în cea de 1.000 de metri. „M-am învăţat să mă întorc de la competiţii cu câte două medalii, e deja o tradiţie pentru mine să particip în probă şi să nu mă întorc fără distincții", a spus el în fața camerelor de televiziune.

3 medaliia cucerit Cătălin Chirilă în acest an la competițiile majore, două mondiale și una europeană (argint la C1-500 m)

Cătălin Chirilă: „Eram sigur că gustul va fi mult mai dulce"

În cronologia competiției de la Duisburg, primul a venit aurul. „Am realizat din secunda doi, de când am trecut linia de finiș, că sunt din nou campion mondial. Şi îmi place gustul succesului. Acum am o altă obligaţie, să apăr titlul de campion mondial la 500 de metri", a spus el.

Cătălin a dezvăluit și că victoria din Germania s-a simțit diferit față de succesul din 2022, când a cucerit aurul pe distanța de 1.000 de metri. „Eram sigur că gustul va fi mult mai dulce. Într-adevăr aşa a fost, a fost foarte intensă reacţia mea după linia de finiș. M-am bucurat extrem de mult că am reuşit din nou această performanţă".

Cătălin Chirilă: "E un loc câştigat, nicidecum nu am pierdut locul întâi"

Și pentru că a venit vorba despre proba olimpică și despre medalia de argint: „Mi-am dorit din tot sufletul să îmi păstrez acel titlu mondial, doar că despre asta este sportul. În cazul sportului nostru este foarte tare influenţat de vreme, de condiţiile meteo. Dar nu voi încerca nicicum să caut vreo scuză pentru tot ce s-a întâmplat acolo. E un loc câştigat, nicidecum nu am pierdut locul întâi".

4 medalii mondialeare Cătălin Chirilă în palmares, două de aur și două de argint

Cătălin Chirilă a ocupat poziția a opta pe lista cu sportivii români calificați la Jocurile de la Paris. „O medalie olimpică ar însemna împlinirea visului suprem, mă voi pregăti la fel de serios pentru această competiție. De cum am trecut linia de sosire am știut că m-am calficat, iar asta mi-a dat o liniște sufletească", a încheiat Chirilă. Pentru el urmează o vacanță, apoi se va întoarce în canoe pentru a se pregăti de Paris.

Anul trecut, în Canada, nu știam la ce să mă aștept, dar acum știam ce puteri am. Campionatele Mondiale cu calificări pentru Jocurile Olimpice sunt o competiție mai grea decât sunt Jocurile Olimpice. Au fost multe țări și ne-au îngreunat programul- Cătălin Chirilă

10 sportivi din Româniași-au asigurat până acum calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris: Melvine Meringor (atletism), David Popovici (înot), Lăcrămioara Perijoc (box), Vlad Stancu (înot), Andrea Miklos (atletism), Alina Rotaru (atletism), Annaliese Drăgan (gimnastică ritmică), Cătălin Chirilă (kaiac-canoe), Ilie Sprîncean și Oleg Nuță (kaiac-canoe)

Citește și: 

David Popovici s-a luat la întrecere cu cei mici la Londra
ÎNOT
David Popovici s-a luat la întrecere cu cei mici la Londra
Una dintre cele mai bune jucătoare ale Italiei la Campionatul European a trecut prin clipe teribile
CAMPIONATUL EUROPEAN
Una dintre cele mai bune jucătoare ale Italiei la Campionatul European a trecut prin clipe teribile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Trecatori
Trecatori  •  29 August 2023, 14:42

Nu pot sa nu observ cu tristețe ca un articol despre un mare campion ,nu are nici un comentariu,iar orice articol despre nimic legat de fotbal are zeci. Sunt convins ca exista mulți romani care urmăresc adevărații campioni,dar probabil nu doresc sa comenteze. În numele lor ,felicitări acestui mare sportiv și celorlalți care cu adevărat fac România cunoscuta peste tot!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează