SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI

Câți kilometri de pârtie de schi are România! Unde se deschide de Sărbători una dintre cele mai lungi

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 20 decembrie 2018 12:16

Începe un nou sezon pentru schiori și snowboarderi, însă starea pârtiilor nu deloc prea bună în România.

Libertatea.ro a analizat situația lor, iar concluzia e una dură: sunt foarte multe, dar și foarte scurte. Mai exact, avem 336 de pârtii omologate, cu o lungime totală de 165,7 kilometri. Ceea ce înseamnă o medie de 500 de metri pe pârtie.

”Potenţialul României este irosit: avem zone frumoase, avem munţi mari, dar nu facem nimic cu ei. Slovacia, o ţară de aproape cinci ori mai mică decât România, are de aproape 5 ori mai mulţi kilometri de pârtie. Cea mai mare şi mai celebră are 44,5 kilometri.”, notează sursa citată.

Singura veste puțin mai bună este redeschiderea pârtiei din Câmpulung Moldovenesc, din masivul Rarău, care va avea o distanță de 4,5 kilometri. Va fi a doua cea mai lungă din România, urmând a fi accesibilă începând din această lună.

Topul celor mai lungi pârtii din România:

  1. Drumul Roşu, Poiana Braşov – 4,7 km
  2. Câmpulung Moldovenesc, Masivul Rarău - 4,5 km
  3. Sulinar, Poiana Braşov – 3,3 km
  4. Dealul Negru, Vatra Dornei – 3 km
  5. Drumul de vară, Sinaia – 2,9 km
  6. Lupului, Poiana Braşov – 2,6 km

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close