SPORTURI  »  ALTELE  »  DEZVĂLUIRI

Ce a făcut Bănel Nicoliță cu banii luați de la cămătari: „A trebuit, nu m-a agresat nimeni”

Ce a făcut Bănel Nicoliță cu banii luați de la cămătari: „A trebuit, nu m-a agresat nimeni”
Ce a făcut Bănel Nicoliță cu banii luați de la cămătari: „A trebuit, nu m-a agresat nimeni”

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2022 17:31 / Actualizat luni, 17 octombrie 2022 17:32

Bănel Nicoliță (37 de ani) a făcut parte din generația UEFAntastică a Stelei, este deținătorul medaliei „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu una și două barete, și este al doilea stelist ca număr de meciuri în competițiile europene, după Marius Lăcătuș. Poveștile fostului internațional continuă să șocheze.

La prima vizită medicală la roș-albaștri, în Capitală, a venit îmbrăcat ca la nuntă, în pantaloni de stofă și pantofi de lac! Bănel se amuză și acum, rememorând faza.

„Nu mi-a zis nimeni cum trebuie să vin îmbrăcat, că trebuie să am trening că mă duc pe bicicletă. Am zis să dau frumos pe sticlă, știam că vor fi camere TV acolo. Mi-au zis că trebuie să dau proba la bicicletă: Doamnă, cum să dau probă așa la bicicletă?! Aveam pantaloni de stofă, pantofi de lac, îmbrăcat frumos. Mi-am dat cămașa jos”, a relatat Nicoliță în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai, de la Kanal D. 

Bănel Nicoliță, despre cea mai mare greșeală din viața sa: „Mama și frații mei mi-au zis că sunt nebun!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Bănel Nicoliță, despre cea mai mare greșeală din viața sa: „Mama și frații mei mi-au zis că sunt nebun!”

Bănel Nicoliță: „Îmi scriam cu pixul pe singurul tricou de școală”

Interviul maraton de la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, a adus în fața publicului și alte mărturii inedite ale unuia dintre cei mai valoroși sportivi români. De la copilăria marcată de numeroase lipsuri la ascensiunea fulminantă în tricoul roș-albastru, apoi al echipei naționale și un transfer în Ligue 1 la St. Etienne, echipă de tradiție din Franța.

Faptul că a jucat la echipa din Ghencea, era visul devenit realitate pentru un copil sărman: „Visul meu a fost să fiu antrenat de nea Marius Lăcătuș. Îmi scriam tricourile cu pixul, aveam un singur tricou de școală, mama îmi zicea să nu-l mai colorez cu pixul. Mamă, e tricoul meu, pe omul ăla îl iubesc, vreau să fiu ca Marius Lăcătuș, rău, agresiv!".

A bifat prima mare performanță uriașă din carieră când a ajuns cu Steaua în semifinalele Cupei UEFA, la câteva minute de o finală fantastică. Aceasta după ce au eliminat Rapidul condus de Răzvan Lucescu, în ultima cea mai mare performanță ale unor formații din România: „Două săptămâni n-am putut să dorm înainte. Doamne, ne bat cei de la Rapid, nu mai poți să ieși în oraș, nu mai mănânc nimic! Doamne, să vezi ce ne fac suporterii. Apoi, după victorie, am ieșit cu capul sus și cu pieptul înainte”.

Probleme cu banii pentru Bănel Nicoliță

În ultimii ani, în tentativa de a promova cu formația din Făurei în liga secundă, Bănel Nicoliță a avut mari probleme cu banii: „Am luat bani cu camătă, dar nu sumă mare, ci una mică. Aveam nevoie la echipă. Nu m-a agresat nimeni, n-am plătit taxă nimănui. A trebuit să o fac, în rest n-am datorii la nimeni. Au vorbit mulți de mine ca să apară și ei pe la ziare. Eu sunt prieten cu toată lumea”.

35 de goluriși 42 de assist-uri a adunat Nicoliță pentru Steaua în 263 de meciuri jucate în toate competițiile în perioada 2005-2011

Am aflat că am avut încă un frățior vitreg și tata l-a vândut în Cehia! Am avut momente când îi ofereau salariu de 20-30 de milioane de lei pe lună și el mă "vindea" pentru 200 de euro... Fiecare își viața așa cum îi place, asta e

Am ciocnit de patru ori paharul cu domnul Traian Băsescu. Dar și mai important a fost când am stat la restaurantul "Golden Blitz" cu domnul Băsescu, la aceeași masă, eu, cu domnii Gigi Becali, MM Stoica și Mirel Rădoi. A zis: "Unde e ăla micuțul?!". Ține enorm la mine, eu îl iubesc
- Bănel Nicoliță

VIDEO Poveste colosală de la prima vizită medicală a lui Bănel Nicoliță la Steaua: „«Dezbrăcați-vă!» Vai de capul meu... Eram varză, ceva bestial!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Gigi Becali și-a pus suporterii în cap, dar decizia lui devine salvatoare pentru FCSB

VIDEO Dan Petrescu nu se dezminte: „Titlu? Noi să ne calificăm în play-off” + „Lupta nu va mai fi ca anul trecut”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close