SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

Cea mai sexy halterofilă din România, Maria Luana Grigoriu, a fost depistată pozitiv cu stanozolol

FOTO: Facebook@ maria.grigoriu.50 +9   FOTO
FOTO: [email protected] maria.grigoriu.50

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 iunie 2020 15:09

Halterofila Maria Luana Grigoriu a fost depistată pozitiv la metaboliți de stanozolol, informează Agerpres.

Maria Luana Grigoriu, sportivă legitimată la Rapid, a primit pe 5 iunie rezultatul testului B de la Laboratorul de Control Doping din București. Atleta care concurează la categoria 65 kg avea în palmares două medalii, unde argint și una de bronz, la Campionatele Europene destinate juniorilor și tineretului. Maria Luana Grigoriu se adaugă unei liste lungi de probleme în sportul românesc.

+5 FOTO
  • Stanozolol este un steroid sintetic, derivat din testosteron, care în 2010 a fost restras de pe piața din SUA. Acesta ajută la creșterea performanțelor sportive. În SUA a fost folosit și pentru caii de curse.

CE RISCĂ ROMÂNIA

Florin Croitoru, Răzvan Martin, Roxana Cocoș și Gabriel Sîncrăian, toți cei 4 sportivi români participanți la Jocurile Olimpice de la Londra, au prezentat urme de stanozolol în mostrele de urină trimise la retestare. Forul internațional reanalizează probele, deoarece tehnologiile au evoluat și s-au dezvoltat noi teste, capabile să detecteze forme mai sofisticate de dopaj. 

Interzicerea participării la JO de la Tokyo 2020 va fi pusă în aplicare doar dacă toate cele patru încălcări ale regulilor Comitetul Internațional Olimpic vor fi soluționate la timp de forul internațional. România poate face apel la această decizie la Curtea de arbitraj sportiv.  

În cazul în care i se va respinge apelul, România ar aduna 20 de încălcări ale regulamentului de la Beijing 2008 până în prezent. Astfel, conform prevederilor federației internaționale, România va putea trimite la JO din 2020 doar doi halterofili și nu opt, cât e maximumul. 

O FEDERAȚIE CU MULTE PROBLEME

  • Federația Română de Haltere este unul dintre forurile care a adunat cele mai multe cazuri de dopaj în ultimii ani. Nici la nivel mondial lucrurile nu stau pe roze, mai ales că multe țări sunt suspendate din cauza acestor probleme.
  • După scandalul din 2000, timp de șase ani România nu a mai avut niciun halterofil prins dopat. În 2006 au fost prinși Florin Veliciu şi Ninel Miculescu. 
  • Un an mai târziu, cădea şi vedeta Valeriu Calancea, campion mondial şi european. În 2010, după doar doi ani de la încheierea pedepsei, Ninel a recidivat și a fost suspendat definitiv. Din 2010 încoace, FRH a avut cel puțin un sportiv prins dopat în fiecare an, mai puțin 2019.

Playtech: ȘOC! I-au tăiat microfonul lui Băsescu! HALUCINANT ce a spus despre Putin în Parlamentul European


Comentarii (7)
3101575123247794
Alice Popa  •  12 Iunie 2020, 21:39
Postat de agiler pe 12 Iunie 2020, 18:17

Cică prostia doare.Asa că ia o aspirină să îți treacă durerea de cap.

Nu doare? Atunci, de ce urli?!?

catalynn
catalynn  •  12 Iunie 2020, 18:29

Tot răul spre bine, din poze pare sa arate încă bine, sportul nu a deformat-o deocamdată. Dacă vrea sa rămână in sport se poate axa pe fitness și cred ca va avea mai mult succes decât ca halterofila. Succes! :-)

agiler
agiler  •  12 Iunie 2020, 18:17
Postat de Alice Popa pe 12 Iunie 2020, 17:42

Tot la baza din Berceni s-a pregatit?!

Cică prostia doare.Asa că ia o aspirină să îți treacă durerea de cap.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează