SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Cea mai valoroasă înotătoare americană renunţă la sport la doar 23 de ani: "Vreau să devin într-o zi o femeie şi o mamă!"

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 21 decembrie 2018 11:53

Missy Franklin, cvintuplă campioană olimpică, şi-a anunţat retragerea din activitate, la vârsta de doar 23 ani.

"Aceasta este, probabil, cea mai grea scrisoare pe care am scris-o vreodată. Sunt atât de multe cuvinte de spus şi vreau să vă mulţumesc că m-aţi lăsat să le împărtăşesc cu voi, precum şi pentru susţinerea voastră continuă. Astăzi îmi anunţ retragerea din înotul competitiv", a precizat Franklin într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Americanca a devenit la ediţia JO 2012, la doar 17 ani, prima înotătoare din SUA care a câştigat patru medalii de aur la o singură ediţie a JO (100 m şi 200 m spate, ştafetă 4x100 m mixt şi 4x200 m liber).

Ea a mai cucerit apoi o nouă medalie de aur ştafetă 4x200 m liber, cu ocazia JO 2016 de la Rio. În palmaresul americancei figurează de asemenea, 11 titluri de campioană mondială, fiind deţinătoarea recordului lumii la 200 m spate. Missy Frankin a fost diagnosticată cu tendinite severe la articulaţiile mâinilor.

"Mi-a luat mult timp să pot spune cuvintele: mă retrag. Însă acum sunt pregătită. Sunt pregătită să nu mai sufăr în fiecare zi, să devin o femeie şi, într-o zi, o mamă", a mai scris americanca în mesajul său. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează