SPORTURI  »  ALTELE  »  NBA

Celtics și Lakers merg în play-off. Învingătoarele din Warriors - Grizzlies și Wizards - Pacers stabilesc tabloul final al play-off-ului NBA

Celtics și Lakers merg în play-off. Învingătoarele din Warriors - Grizzlies și Wizards - Pacers stabilesc tabloul final al play-off-ului NBA
Celtics și Lakers merg în play-off. Învingătoarele din Warriors - Grizzlies și Wizards - Pacers stabilesc tabloul final al play-off-ului NBA

Articol de - Publicat joi, 20 mai 2021 13:33 / Actualizat joi, 20 mai 2021 13:38

În această dimineață Los Angeles Lakers a învins pe teren propriu formația Golden State Warriors, scor 103-100 și s-a calificat în play-off de pe poziția 7 în Conferința de Vest.

Play-Off-ul din acest an în NBA a adus câteva modificări. Dacă în trecut primele 8 echipe din fiecare conferință se calificau în post-sezon, în acest an au fost stabilite niște meciuri de baraj, menite să le ofere o șansă la calificare și echipelor clasate pe locurile 9 și 10 la finele sezonului regulat. 

Astfel, în fiecare conferință locul 7 trebuia să joace un meci cu locul 8, iar învingătoarea se califica în play-off de pe poziția 7, urmând să întâlnească în prima rundă formația de pe locul 2. 

Echipa care pierdea această partidă mai trebuia să dispute un meci împotriva câștigătoarei din partida dintre locul 9 și locul 10, formația învingătoare fiind cea care ocupă poziția 8, ultima ce duce în play-off.

În dimineața zilei de ieri favoritele din Est nu au avut mari probleme. Boston Celtics s-a calificat de pe locul 7 după un meci câștigat cu 118-100 împotriva celor de la Washington Wizards, în urma unei prestații extraordinare a lui Jayson Tatum, care a terminat partida cu 50 de puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, urmând să întâlnească în prima rundă echipa plină de vedete a celor la de Brooklyn Nets.

Indiana Pacers a zdrobit Charlotte Hornets la o diferență de 27 de puncte, după o partidă dominată de la cap la coadă, în care au luat un avans de 16 lungimi încă din primul sfert, urmând să dea piept cu formația din Washington în meciul decisiv pentru ultimul loc din play-off.

Partidele disputate astăzi în Vest au fost diametral opuse, fiind încărcate de echilibru și dramatism. Deși au luat un avans considerabil de 19 puncte încă din primul sfert și păreau scăpați în câștigători încă din start, cei de la Memphis Grizzlies au avut serios de tras cu San Antonio Spurs. 

Elevii lui Gregg Popovich au reușit să reducă treptat deficitul, preluând chiar conducerea partidei la jumătatea sfertului 4. 

În cele din urmă, Ja Morant, cel mai bun debutant al sezonului trecut în NBA, a jucat remarcabil în ultimele 5 minute ale întâlnirii, iar astfel Grizzlies s-a impus cu scorul de 100 - 96 și păstrează șansa de a prinde un loc între ultimele 16 echipe după o pauză de 4 ani.

Campioana en-titre, Los Angeles Lakers, cu LeBron James și Anthony Davis reveniți pe parchet, a avut emoții serioase în fața celor de la Warriors. 

Steph Curry&Co. au pornit ca din pușcă, reușind o prima repriză excelentă, în care au limitat extrem de mult vedetele din Los Angeles, luând un avans de 13 puncte la intrarea la cabine. 

La reluare, LeBron și Davis au intrat mult mai bine în meci, reușind să strângă diferența la doar 2 puncte înaintea sfertului 4. 

Cu un minut înainte de finalul meciului, la scorul de 100-100, LeBron James a marcat coșul decisiv, printr-o aruncare de 3 trimisă de la mare distanță în ultima secundă a atacului, calificându-i pe Lakers în play-off de pe locul 7. 

Formația din Los Angeles va urma să întâlnească revelația acestui sezon, Phoenix Suns, în prima rundă a post-sezonului, în timp ce Golden State va înfrunta Memphis în meciul ce completează tabloul final al play-off-ului acestei ediții din NBA.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează