SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC 269

Charles Oliveira rămâne campion în UFC! Victorie spectaculoasă cu Dustin Poirier

Charles Oliveira, victorie în fața lui Dustin Poirier în gala UFC 269
Charles Oliveira, victorie în fața lui Dustin Poirier în gala UFC 269

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 decembrie 2021 09:29 / Actualizat duminica, 12 decembrie 2021 09:50

Brazilianul Charles „Do Bronx” Oliveira (32 de ani) și-a păstrat centura de campion UFC la categoria ușoară după ce l-a învins în această dimineață pe americanul Dustin „The Diamond” Poirier (33) de ani).

Oliveira și-a apărat pentru prima dată centura obținută în luna mai și a câștigat main event-ul galei UFC 269, disputată în Las Vegas. Brazilianul, specialist în jiu-jitsu și lupta la podea, a câștigat prin strangulare, după un minut din a treia rundă a luptei.

Charles Oliveira, victorie în fața lui Dustin Poirier în gala UFC 269

După două runde echilibrate, în care Dustin a încercat să-și pună în valoare forța și l-a lovit puternic pe Charles, Oliveira a reușit să-și pună în valoare armele. Brazilianul a reușit să se urce în spatele adversarului, a făcut o priză excelentă în jurul gâtului acestuia, iar Poirier nu a putut să scape, fiind nevoit să renunțe.

„Sunt campion mondial! Sunt cel mai tare. Ei vorbesc, eu o fac! Pot să mă lovească, eu merg înainte”, a spus Oliveira la finalul lupte.

32 de victoriiși 8 înfrângeri are Oliveira în UFC

Charles Oliveira, poveste impresionantă

 

Născut în 1989 într-o familie săracă din Sao Paolo, Charles și-a dorit să calce pe urmele lui Pele și Ronaldo, dar la vârstă de doar 9 ani a fost diagnosticat de către medici cu probleme grave de sănătate: artrită reumatoidă și bătăi neregulate ale inimii, cauzate de o afecțiune congenitală a valvelor cardiace. 

Timp de doi ani a trebuit să stea internat în spital, fiind obligat să renunțe la visul său de a deveni fotbalist. Artrita nu numai că îl împiedica să practice orice formă de sport, ci chiar îi punea viața în pericol, deoarece medicii erau de părere că Oliveira nu va mai putea să meargă vreodată. A fost eliberat din spital la vârsta de 11 ani, însă a încetat să mai joace fotbal, pentru că lovirea mingii nu era un lucru recomandat pentru un copil cu probleme la glezne. După două luni a ajuns în sala „Bronx Gold Team”, în care se practica jiu-jitsu.

Charles Oliveira rămâne campion în UFC! Victorie spectaculoasă cu Dustin Poirier

Cum gleznele sale nu erau vindecate în proporție de 100%, Charles a trebuit să facă de două ori pe săptămâna infiltrații. Acest tratament dur și costisitor a luat sfârșit după 7 ani, când a decis să-i pună capăt. Acesta le-a spus hotărât părinților săi că preferă să moară decât să continue în acest fel și să nu facă lucrurile pe care și le dorește în viață.

La vârsta de 18 ani lui Oliveira i-a fost oferită șansa de a debuta într-un turneu de arte marțiale mixte, după ce un coleg de la sala în care se antrena a trebuit să se retragă din cauza unei accidentări. Iar Charles nu a avut nicio problemă în a-și învinge cei 3 oponenți, câștigând turneul.  După o serie de 12 victorii în diferite promoții, Charles a primit șansa de a debuta în UFC, cea mai mare promoție de MMA a lumii.

A devenit campion la categoria ușoară în mai 2015, când l-a învins pe Michael Chandler și a obținut centura rămasă liberă după retragerea lui Khabib Nurmagomedov.

Citește și: 

Campion național de box, umplut de sânge de un antrenor! Atenție, imagini dure!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
brazisio
brazisio  •  12 Decembrie 2021, 17:13

Charles Oliveira a devenit campion in 2021 atunci l-a invins pe Michael Chandler nu in 2015 -:(

Vezi toate comentariile (1)
Comentează