SPORTURI  »  ALTELE  »  

Comitetul olimpic din SUA cere vaccin obligatoriu pentru sportivii americani care vor participa la JO de iarnă 2022

foto: Imago
foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 23 septembrie 2021 16:13 / Actualizat joi, 23 septembrie 2021 17:10

Sarah Hirshland, CEO al comitetului olimpic și paralimpic din SUA, a anunțat că sportivii vor putea să participe la Olimpiada de iarnă de la Beijing 2022 doar dacă sunt vaccinați.

  • Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 vor fi organizate de Beijing și vor avea loc în perioada 4-20 februarie.

Toți sportivii, angajații și alte persoane care vor fi în apropierea facilităților și a centrelor de antrenament vor trebui să prezinte dovada vaccinării COVID înainte de 1 decembrie.

Sportivii americani care au concurat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în această vară au fost încurajați să se vaccineze, dar fără ca aceasta să fie o cerință obligatorie.

Sarah Hirshland: „Această măsură va spori capacitatea de a crea un mediu sigur”

Hirshland a declarat că sportivii vor avea șansa să solicite scutirea de la vaccin, dar a subliniat că vaccinul va fi vital pentru a menține siguranța tuturor celor implicați.

„Sănătatea și bunăstarea comunității noastre olimpice și paralimpice continuă să fie o prioritate absolută. Această măsură ne va spori capacitatea de a crea un mediu sigur și productiv pentru sportivi și personalul echipei SUA și ne va permite să restabilim coerența în planificarea și pregătirea evenimentelor și să oferim un serviciu optim sportivilor", a spus Sarah Hirshland.

Majoritatea sportivilor care au participat la Tokyo au fost vaccinați

Potrivit statisticilor publicate de Comitetul Olimpic al SUA, 83% dintre sportivii americani care au fost în Japonia în această vară au fost vaccinați înainte de începerea jocurilor. 

Bryson DeChambeau a fost unul dintre puținii membri ai echipei SUA care a refuzat să se vaccineze înainte de începerea Jocurilor Olimpice de vară din acest an. Cu doar câteva zile înainte de ceremonia de deschidere, jucătorul de golf a ratat șansa de a concura pentru echipa Americii, după ce a fost testat pozitiv la COVID.

Citește și alte articole:

VIDEO Conor McGregor și cea mai proastă aruncare din istoria baseball-ului » Irlandezul s-a făcut de râs la un meci din MLB

Au pierdut 12 ani! » Sălile de fitness se înmulțesc, cluburile sportive rămân pe loc

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează