SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE

CORESPONDENȚĂ DIN ITALIA Mai au de crescut, dar drumul spre Jocurile Olimpice abia începe » Concluziile ștafetei de 4x100 metri liber: „Suntem mulțumiți chiar și cu acest rezultat”

David Popovici (în centru) și colegii săi din ștafetă Patrick Dinu și Constantin Stoica FOTO Raed Krishan (Roma)
David Popovici (în centru) și colegii săi din ștafetă Patrick Dinu și Constantin Stoica FOTO Raed Krishan (Roma)

Articol de , - Publicat luni, 15 august 2022 11:15 / Actualizat luni, 15 august 2022 11:24

Ștafeta de 4x100 metri liber, în componența David Popovici, Constantin Stoica, Patrick Dinu, Mihai Gergely, s-a clasat în serii pe locul 11, ratând astfel finala, dar acesta este doar începutul unui drum care să-i ducă spre Jocurile Olimpice din 2024. 

  • Jurnaliștii Gazetei, Roxana Fleșeru și Raed Krishan, se află la Roma și transmit cele mai importante știri de la Campionatele Europene.

Chiar dacă oboseala se adună pe zi ce trece, David Popovici și-a dorit să fie alături de colegii săi de generație în ștafeta de 4x100 liber pentru a-i ajuta să se obișnuiască în întrecerile tari.

El a fost cel care a deschis pentru România proba de 4x100 liber, fiind urmat de Constantin Stoica, 22 de ani, Patrick Dinu, 17 ani, și Mihai Gergely, 19 ani, ultimii doi debutanți la o întrecere de seniori. 

Cât de tare e recordul lui David Popovici? Românul a bătut costumele SF și a setat un obiectiv incredibil. Ce este „Proiectul 45”
CAMPIONATELE EUROPENE
Cât de tare e recordul lui David Popovici? Românul a bătut costumele SF și a setat un obiectiv incredibil. Ce este „Proiectul 45”

„A fost excepțional, inclusiv să fim aici, a fost o întâmplare unică să concurăm cu toți sportivii ăștia mari și, de ce nu?, poate ajungem și noi să fim ca ei", a spus Mihai Gergely. Tot el a vorbit și despre ținta lor pe viitor. 

„Este un proiect pe termen lung, scopul nostru este să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Într-o zi, poate să ne uităm chiar la o medalie. N-avem de unde să știm ce se va întâmpla, dar asta sperăm”

România s-a clasat însă pe poziția a 11-a, una care nu a dus-o în finală. „A fost greuț, sunt sigur că fiecare dintre noi a dat tot ce a putut și speram la un rezultat un pic mai bun, un eventual loc 8 pentru finală, dar dând tot ce am avut mai bun din noi, suntem mulțumiți chiar și cu acest rezultat", a spus Patrick Dinu, cel care este antrenat de Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic al natației masculine românești.

„Am avut pielea de găină toată cursa”

Mihai Gergely și Patrick Dinu au vorbit și despre performanța realizată de David Popovici. "Pentru noi și toți cei din lumea înotului este ceva ce nu s-a mai văzut. E incredibil să fie 46,86 pe tabelă, iar cel care a realizat acest lucru să fie și român și nici să nu aibă încă 18 ani! Este ceva uimitor. Părea ireal din tribună să văd așa ceva, am avut pielea de găină toată cursa”, a spus Gergely. 

„Ne motivează și pe noi să doborâm recorduri mondiale, orice sportiv își dorește așa ceva. Ne-a împins pe toți din spate să ne dorim și mai mult și să ne fie mai foame de această finală. Ne pare rău că n-am reușit să o prindem!”, a completat Dinu. 

Citește și alte știri din natație: 

Puștiul genial din clubul select » David Popovici, pe lista recordmenilor din toate timpurile: borne importante în evoluția acestui record

Distanța dublă, aceeași miză! David Popovici concurează azi pentru o nouă medalie de aur » Ora de start a finalei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează