SPORTURI  »  ALTELE  »  TRIATLON

Concurs de top la H3RO Mamaia

Triatlonul de la Constanța și performerii săi
Triatlonul de la Constanța și performerii săi

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 15:13 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 15:13

A 14-a ediție a celui mai mare triatlon din Europa de Est a arătat încă o dată progresul fantastic făcut de tricolori în ultimii ani

Mamaia a întâmpinat cel mai mare triatlon din Europa de Est cu soare și o temperatură perfectă. Doar marea s-a încăpățânat să rămână agitată, forțându-i pe organizatori să mute proba de înot în Lacul Siutghiol. Schimbarea nu a schimbat însă atmosfera de la 14-a ediție a H3RO Mamaia. Peste 600 de sportivi din 10 țări s-au bucurat de o competiție spectaculoasă și au trăit la maximum cursa.

Concurs de top la H3RO Mamaia
Proba de înot a fost mutată pe Lacul Siutghiol

Balul a fost deschis de proba de supersprint rezervată mai mult amatorilor și celor la mici. O cursă în care s-a pus multă pasiune și care i-a adus pe primul loc pe Alexandru-Rareș Popa la masculin și Amalia Singuran la feminin. Și mai spectaculoasă a fost proba de sprint, unde duelul dintre Vlad Remzing și Erick Rogoz, câștigat de primul, a făcut deliciul spectatorilor. Ultima treaptă a podiumului i-a revenit puștiului de 16 ani Carol Popa, proaspăt revenit de la Campionatul European U17, unde a fost la un pas de medalie. La feminin, Alessia Orla, italianca de top legitimată de Dinamo București, a dominat clar, trecând linia de start cu un avans de 5 minute față de Delia Dudău.

Suspans pe distanța olimpică

În întrecerea pe distanță olimpică, suspansul a fost la cote înalte pe tot parcursul traseului. Mai ales în proba masculină, unde cei din frunte s-au succedat la conducere. În cele din urmă, Hunor Bereș a încheiat pe primul loc, arătând încă o dată că Mamaia este unul dintre locurile sale preferate. La feminin, Maria Mirela Popescu a făcut o cursă remarcabilă, reușind să le surclaseze pe mai tinerele sale contracandidate la victorie.

Proba-regină a fost, fără îndoială, cea de half, unde au fost prezenți cei mai puternici triatloniști români. Atât la masculin, cât și la feminin, cursa a fost condusă de la cap la coadă de un singur concurent. Alex Ion a avut o prestație de excepția și nu a avut rival în lupta pentru primul loc, podiumul fiind completat de Deac Zsombor și Alex Toma. Și Antoanela Manac a câștigat detașat, sosind cu mult înainte celorlalte ocupante ale podiumului, Agnes Tuzson și Beatrice Ologeanu.

„Am crescut de la an la an, de la câteva zeci de participanți amatori și pasionați de triatlon până la acest nivel, la care sunt prezenți sportivi de top. Și mai important, triatloniștii noștri au progresat mult, iar proiectul federației pe termen mediu și lung dă deja rezultate. Avem o echipă bună în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Paris și construim în continuare la nivel juvenil, unde sunt mulți sportivi talentați, iar marele obiectiv îl reprezintă Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles”, a spus președintele Federația Române de Triatlon și cel care a a avut ideea triatlonului de la Mamaia și l-a organizat încă de la prima ediție, Vlad Stoica.

Concurs de top la H3RO Mamaia
Vlad Remzing, învingătorul de la sprint

Evenimentul organizat de Smartatletic și finanțat de Primăria Municipiului Constanța a avut premii în valoare de 48.000 lei și a înglobat două Campionate Naționale, distanță half și sprint, și două Cupe ale României, distanța olimpică și supersprint. În cadrul concursului, Federația Română de Triatlon a anunțat că în cadrul competiției H3RO Mamaia a lansat echipa de perspectivă olimpică pentru Jocurile Olimpice din Paris 2024.

Citește și alte știri din sporturi

ANALIZĂ GSP Un an bogat în aur! Sportivii români, cea mai bună performanță la campionatele mondiale din ultimii 10 ani

Rivala Simonei Halep își anunță întoarcerea în tenis: „Acolo vreau să joc”

Playtech: ȘOC! Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români! HALUCINANT ce a spus


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează