SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC-CANOE

Constantin Dîba s-a calificat în finală la regata olimpică de la Szeged, dar șansele pentru Tokyo sunt foarte mici!

Constantin Dîba e în fața celui mi bun rezultat din carieră FOTO
Constantin Dîba e în fața celui mi bun rezultat din carieră FOTO

Articol de - Publicat miercuri, 12 mai 2021 18:35 / Actualizat miercuri, 12 mai 2021 19:14

Constantin Dîba, sportivul de la canoe simplu 1000 de metri, a avut peripeții în calificări, i s-a făcut rău și a obținut în ultimul moment biletul pentru finală.

Într-un sport în care România a avut mari rezultate de-a lungul timpului, kaiac-canoe, am ajuns să tremurăm pentru câte un calificat la întrecerea olimpică. Până în acest moment, o singură barcă "tricoloră" și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cea de canoe-2 masculin, pe distanța de 1.000 metri.

Joi, la Szeged, se împart ultimele bilete pentru Tokyo în competiția de kaiac-canoe. România are speranțe la calificare în proba de canoe simplu 1.000 de metri. Constantin Dîba a avut ieri ceva peripeții în calificări pentru a se califica în finală.

I s-a făcut rău în serii

Sportivul antrenat de Florin Popescu conducea, în serii, la jumătatea distanței, era pe 3 la 750 de metri, dar pe ultima parte a cursei i s-a făcut rău. "I s-a pus așa un văl pe ochi, a povestit că nu a mai putut face nimic. Am înțeles că au stat foarte mult în vamă, au ajuns foarte obosiți la Szeged", a declarat președintele federației, Ion Bârlodeanu. Dîba a ajuns ultimul, în cursă, la 31 de secunde distanță de învingător. A fost însă acceptat în semifinale. Acolo, Dîba a tras mult mai bine și a reușit să termine pe locul 3, ultimul care mergea în finala de joi.

"O să fie o cursă tare, sunt câțiva sportivi foarte puternici din Rusia, Moldova, Ucraina, Belarus, care pornesc favoriți. Dar eu am speranţe", a declarat antrenorul Florin Popescu. Dîba va concura pe culoarul 9 în finala de joi, ora 12:24, dar șansele de calificare sunt infime având în vedere că doar primul loc obține biletul pentru Tokyo.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
neacaisa
neacaisa  •  13 Mai 2021, 20:17

a facut o cursa foarte buna, din pacate ucrainianul a fost prea puternic, in timp ce marea favorita a presedintelui la calificare a terminat pe ultimul loc, la peste 15 secunde sub moldovence. e clar ca aceasta federatie merge doar in jos de cand a fost scandalul cu meldoniumul, aproape toti sportivii de atunci au disparut, desi aveam un lot competent, acum nu avem mai nimic. trebuie schimbat ceva, refuz sa cred ca nu avem material sa facem mai mult.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează