ALTELE    •   CM CANOTAJ

Corespondență din Bulgaria // Două vâsle ridicate în aer » Prundeanu și Enache au reușit calificarea în finala mondială de la Plovdiv

Foto: Raed Krishan

Foto: Raed Krishan

Articol de — Marian Ursescu Vineri, 14 Septembrie

”E primul pas spre Tokyo. Doar acolo ne gândim”, au spus românii  Ioan Prundeanu și Marian Enache.După cursele din serii și sferturile de finală, românii Ioan Prundeanu și Marian Enache nu erau deloc printre favoriții la calificarea în ultimul act. "Tricolorii" și-au depășit însă condiția în cursa din această dimineață și au terminat pe ultimul loc calificant.

O barcă în creștere de la cursă la cursă, care a mai urcat pe podium, luând argintul la Europenele din acest an! "În semifinale am obținut în sfârșit un rezultat foarte bun. Am avut încredere în munca noastră, în capacitatea noastră", a declarat strocul Marian Enache.

"Ne-am gândit să ne facem cursa noastră, să ținem sus viteza bărcii. Nu ne-am pierdut speranța după primele curse", a adăugat Ionuț Prundeanu.

Încredere maximă

Marian Enache visează nu numai să ajungă la Tokyo, ci și să ia aurul olimpic în 2020. "Am făcut un prim pas în visul nostru olimpic. Dacă adversarii vor cu orice preț, pot să câștige ei la Mondiale. Dar la Tokyo, aurul va fi al nostru", spune apăsat Enache.

La finalul cursei, ca să-și revină, au rămas întinși minute bune pe ponton. S-au ridicat, deși picioarele âncă nu-i ascultau. "Indiferent de țară, de unde vin, toate bărcile sunt puternice. Concurența e din ce în ce mai mare și o simțim în curse. Dar știm ce avem de făcut. Luptăm cu ei de la egal la egal", a încheiat Prundeanu.

Rezultat semifinale

1. Marea Britanie 6:06,590
2. Noua Zeelandă 6:08,000
3. ROMÂNIA 6:08,170
4. Polonia 6:08,950
5. Irlanda 6:10,950
6. Estonia 6:22,060

Finala A e duminică de la ora 12:33:

Culoarul 1 România
Culoarul 2 Noua Zeelandă
Culoarul 3 Franța
Culoarul 4 Marea Britanie
Culoarul 5 Elveția
Culoarul 6 Germania

Vezi și: Zi de senzație pentru România la Mondialele de la Plovdiv + interviu cu una dintre cele mai titrate canotoare din barca de 8+1: "Am visat că luăm locul 2"

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase