SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE CANOTAJ

Corespondență GSP din Bulgaria » Interviu cu antrenorul bărcii de 8+1: "Dacă se îmbolnăvește o fată, nu mai ai pe cine pune în loc!" » Cum explică locul 5 în finala CM de Canotaj

Articol de - Publicat duminica, 16 septembrie 2018 16:09

Antrenorul Mircea Roman încearcă să găsească explicațiile eșecului de la Mondiale cu barca de 8 plus 1, care a terminat pe locul 5 finala de la Campionatul Mondial de Canotaj de la Plovdiv, Bulgaria.

Tehnicianul care a adus titlul mondial anul trecut, după o pauză de 21 de ani, Mircea Roman e un om gânditor după finala bărcii de 8 plus 1. Se dă jos de pe bicicleta cu care a mers paralel cu fetele în cursă, dându-le indicații, și vorbește despre lipsurile bărcii României.

- Domnule Roman, Europa nu prea a contat în cursa de aici, de la Plovdiv?
- Așa e. Puterile din afara continentului nostru au făcut legea. Mie mi-e ciudă că ne-au bătut olandezele! La Europene le-am bătut, aici ne-au învins ele. Se vede însă lipsa de experiență în barcă.

- Cum ați caracteriza cursa, acum, la cald cum se spune?
- Undeva, cursa s-a pierdut între 400 și 600 de metri. Acolo s-a pierdut mult. Degeaba au mai ridicat apoi, în final, pentru că nu s-a mai putut reface diferența. Dar sunt fete tinere, sper ca pe viitor să-și facă mai bine treaba! Au luptat, nu am ce să le reproșez, dar a fost o cursă în care au cedat, iar acest lucru nu se poate întâmpla într-o finală dacă vrei să ai rezultate mari!

- Ați tot schimbat în ultimul timp, ați pierdut trei fete după Rio, altele după Mondialul de anul trecut....
- Despre asta vorbeam când aminteam de continuitate. Din păcate, asta e, noi, antrenorii, nu putem face nimic. Lucrăm cu materialul clientului.

- Ce le-ați transmis după cursă, am văzut că ați făcut o mică ședință pe ponton?
- Ce să le spun? Fruntea sus! Și la muncă în continuare! Se vede clar stabilitatea bărcilor, le-am explicat că trebuie să rămână în continuare, să tragă din greu. Așa vor reuși! Uite, la categorie ușoară, unde am câștigat titlul mondial, anul trecut au învins la două zecimi diferență, iar acum la o secundă și jumătate. Trebuie stabilitate în pregătire!

- Dar nu același lucru se poate spune și despre americance, australience? Ei nu au făcut modificări în barcă?
- Nu ne comparăm noi cu ei! Ieșiți afară din baza de aici, de la Plovdiv, și veți găsi imediat, la intrare, un cort așa mare, ca de nuntă! Acolo e Australia! Au un canotaj dezvoltat, cu arie de selecție de sute de sportive. La noi dacă se îmbolnăvește o fată, nu mai ai pe cine pune în loc!

- Anul viitor se vor califica probele la Jocurile Olimpice. Atunci v-ați mulțumi cu locul 5?
- Un lot își dorește medalii și eu sper ca la anul să fim în primii trei pentru a spera la mai mult la Tokyo. Americancele sunt foarte puternice, după ce anul trecut au terminat pe 4, și-au strâns rândurile și uită-le acum din nou campioane mondiale! Sigur că primele 5 bărci se vor califica direct după Mondiale, dar nu poți să mergi la Mondiale cu acest țel!

- Înainte de Rio ne-am calificat la ultima cursă!
- Nu mai vreau asta! Dar cine știe? Uite, Noua Zeelandă în 8, anul trecut, au terminat pe locul 2, după noi, la Sarasota! Și acum nu au prins finala! În recalificări însă, în jumătate de secundă au fost patru bărci: noi, Canada, Marea Britanie și Noua Zeelandă. Ele au rămas pe dinafară. Asta spune tot despre probă!

Citește și: Corespondență GSP din Bulgaria » Ziua cu lacrimi amare: cum au arătat cele 3 finale dezamăgitoare la CM de Canotaj

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează