SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Cova, touché! » Mihai Covaliu a fost ales noul preşedinte al FR Scrimă

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2013 19:39

Ana Pascu a renunţat să mai candideze pentru un nou mandat de preşedintă a Federaţiei Române de Scrimă.

A fost o decizie care a surprins pe toată lumea, ieri, la şedinţa Adunării Generale de alegeri. Mai puţin o singură persoană! Pe contracandidatul Mihai Covaliu, care apoi a fost ales, cu unanimitate de voturi, viitorul şef pe următorii 4 ani al scrimei româneşti.

- Mihai, ai ştiut ce va face Ana Pascu?
- Cu cîteva zile înainte am vorbit cu doamna şi mi-a spus că are unele probleme de sănătate şi că nu va putea face faţă şi aici, şi la federaţia internaţională, unde a obţinut un nou mandat de vicepreşedinte. Erau prea multe pentru dînsa şi mi-a propus să încercăm şi varianta aceasta. Eu i-am răspuns «Bine, doamnă. Cu experienţa dumneavostră şi cu tinereţea mea poate vom reuşi!».

- Eşti fericit?
- Da, dar sînt conştient că mi-am ales un moment greu...

- Renunţi la funcţia de antrenor al lotului olimpic masculin de sabie?
- Nu. Voi române cu băieţii, în schimb, nu voi fi plătit ca preşedinte.

- Şi ce planuri ai?
- Pe termen scurt, obţinerea de performanţe, adică medalii la Europene şi Mondiale. Va fi mai greu după retragerea fetelor şi a băieţilor. Şi sper ca printr-un program de marketing să conving sponsorii să se alăture federaţiei pentru a susţine sportivii.

31 de ani s-a aflat Ana Pascu, fără întrerupere, la şefia FR Scrimă, fiind cel mai longeviv conducător din sportul românesc

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează