ALTELE  ·  COVID-19

COVID-19. 17 oficiali ai Federației de Judo din Japonia au fost depistați pozitiv cu coronavirus

17 oficiali ai Federației de Judo din Japonia au fost depistați pozitiv cu coronavirus. foto: Guliver/Getty Images +31 FOTO
17 oficiali ai Federației de Judo din Japonia au fost depistați pozitiv cu coronavirus. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 11:21

COVID-19. 17 oficiali ai Federației de Judo din Japonia au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Nu se știe exact de unde au contactat virusul, dar cu o zi înainte de a prezenta simptomele, toți angajații au participat la o reunire la sediul forului japonez

Din cei 39 de angajați ai Federației Japoneze de Judo (AJJF), nu mai puțin de 17 au fost depistați pozitiv la Covid-19. 12 bărbați și 5 femei sunt infestați, printre care și directorul executiv Soya Nakazato (62 de ani). 26 de angajați au prezentat simptomele virusului pe 1 aprilie, la o zi după ce a avut loc o reuniune la sediul federației din Tokyo. Primul caz pozitiv la AJJF a fost confirmat pe 4 aprilie. 

Federația Română de Judo are o colaborare excelentă cu federația din Japonia, sportivii români fiind în mai multe rânduri în stagii de pregătire alături de lotul olimpic al Japoniei. De altfel, antrenorul coordonator al lotului României de judo este japonezul Kohei Oishi. 

Săptămâna trecută, Japonia a declarat stare de urgență în cel puțin șapte provincii, prima dată în istoria țării, pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Până acum în Japonia au murit 178 de persoane din cauza virusului, fiind infectate peste 8.600 de persoane. 

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

FOTO. Impactul devastator lăsat de pandemie pe mapamond:

+32 FOTO

Citește și alte știri din sport:Guvernul Orban a decis ce se întâmplă începând cu 16 iulie. Ultimă oră
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:15 Fotbal, Premier League
Chelsea - Norwich
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Brescia
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1