SPORTURI  »  ALTELE  »  GSP LIVE

Cristi Spetcu, despre problemele financiare cu care se confruntă un luptător în România: „Eu am avut noroc, nu poți trăi din așa ceva”

Articol de , - Publicat miercuri, 12 februarie 2020 14:02

Kickboxerul Cristian Spetcu (30 de ani) a fost prezent în studioul GSP Live și a vorbit despre problemele financiare cu care se confruntă un sportiv din acest domeniu, în drumul către performanță.

Întrebat despre viața de după retragere, din punct de vedere financiar, fostul campion mondial Superkombat a mărturisit că viața de sportiv în acest domeniu nu îți asigură un trai decent nici măcar în perioada în care ești în activitate.

„În România nu se câștigă bani, la o gală se câștigă câteva sute de euro. Dacă ești bun, ajungi să câștigi o mie, două mii de euro. Nu ai nici măcar o gală pe lună, sa poți spune că ai un salariu. Eu sunt un tip norocos, am avut noroc cu Ciprian Sora care mi-a dat de muncă la sală, devenind antrenor. Aveam antrenamente individuale, în particular, și predam la grupa de inițiere.

Am mai avut noroc de niște prieteni cu care am fost coleg de liceu, ei având niște firme m-au ajutat, m-au sponsorizat. Este un lucru bun pentru sportiv, pentru că ești susținut și financiar și moral. Te ajută să faci o performanță mai mare, să te concentrezi mai mult pe antrenamente, să te relaxezi mai mult pe partea financiară. Trebuie să mănânci, ai niște cheltuieli”, a spus Spetcu.

Cristian Spetcu a vorbit și despre loviturile dure din ring, pe care le încasează un luptător.

„Am avut un meci în China și Ciprian Sora striga la mine, adică upercut de dreapta la bărbie și croșeu de stânga, dar eu am lovit upercut de dreapta și apoi upercut de stânga în ficat. Apoi am vrut să dau croșeul la cap, dar nu am mai apucat, l-am dat în aer, pentru că el deja căzuse. O lovitură la ficat te prinde cu aer, pe respirație, și nu poți să-i faci față”.

Spetcu nu doar a dat lovituri la ficat, ci a și primit. Luptătorul a povestit detaliat ce înseamnă să încasezi o astfel de lovitură:

„Țin minte două lovituri pe care le-am primit, tot în ficat, doar că le-am primit cu piciorul. Pe primul l-am primit în 2011, la primul meu campionat mondial de amatori, mai erau 10-8 secunde și îl bătusem pe portughez, rezultatul era afișat live. Era meciul meu, dar m-a prins în ficat, cred că m-a prins în timp ce loveam eu, pe contră. În momentul acela am rămas fără aer, nu am încercat să inspir sau să expir, mi-am ținut respirația pur și simplu până la final. Am rămas în bătaie, dar nu am mai respirat 5 secunde”, a povestit Cristi Spetcu.

Citește și: 

Cristi Spetcu îl pune la zid pe Nistor și nu îi iartă nici pe suporterii dinamoviști: „S-au lenevit!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
pote
pote  •  12 Februarie 2020, 20:05

fara importanta!

deusdat
deusdat  •  12 Februarie 2020, 18:05

Trebuie să intervină guvernul, să le dea la băieți alocații, că ei duc faima României în lume. Altfel ne depășește Ungaria și la K1, Doamne-ferește!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează