SPORTURI  »  ALTELE  »  CS DINAMO

O nouă reacție dinspre CS Dinamo după ce un antrenor a fost acuzat de viol: „Am dovedit transparență totală”

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2024 12:22 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 13:09

Reprezentații CS Dinamo au avut o nouă reacție pe tema scandalului iscat la secția de înot, acolo unde unul dintre antrenori este acuzat că ar fi violat o fetiță în vârstă de 7 ani. 

După comunicatul clubului și reacția lui Mihai Popovici, tatăl lui David Popovici și cel conduce Academia de Înot din cadrul CS Dinamo, reprezentații CS Dinamo au avut azi o nouă reacție.

Moment tensionat între Ostapenko și Azarenka la Doha » Bielorusa și-a ignorat adversara după ce a văzut ce face
WTA DOHA
Moment tensionat între Ostapenko și Azarenka la Doha » Bielorusa și-a ignorat adversara după ce a văzut ce face

O nouă reacție dinspre Dinamo după ce un antrenor a fost acuzat de viol

„În fiecare zi avea program de activitate în bazin. Nu lucra individual, ci se ocupa de partea de inițiere, unde se lucrează cu 8-10 copii pe grupă.

Clubul Sportiv Dinamo a luat imediat măsuri și a dovedit transparență totală. Când s-a făcut această sesizare am pus la dispoziția Poliției toate imaginile din momentul desfășurării antrenamentului. Și am reziliat contractul cu acel instructor.

Avem transparență totală și suntem alături de cadrele competente pentru a rezolva cu celeritate acest caz. În acel moment, toate culoarele erau ocupate. Erau și alți antrenori. Acel antrenor nu a rămas singur cu acea fetiță. Iar părinții au acces în orice minute, pot sta în tribună, pot filma”, au transmis reprezentanții CS Dinamo la Digi24.

Comunicatul emis de CS Dinamo: „Conducerea colaborează cu anchetatorii”

Cu privire la situația de la Secția de Natație a Clubului Sportiv Dinamo, dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în abordarea și soluționarea promptă și transparentă a acestui caz. Conducerea clubului colaborează și va colabora cu anchetatorii pentru soluționarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziție, în seara datei de 13.02.2024, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot. Repudiem cu fermitate și condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat.

În momentul în care am fost informați despre acuzațiile aduse, am inițiat imediat o serie de acțiuni concrete: 

1. Rezilierea Contractului: Am încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacționa cu minorii din cadrul clubului nostru, fie că aceștia sunt sportivi de performanță sau amatori.

2. Certificat de Integritate Comportamentală: Vom solicita întregului personal prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală, asigurându-ne astfel de aderarea la cele mai înalte standarde etice.

3. Educație și Prevenire: Vom organiza sesiuni de formare pentru sportivii noștri, concentrându-ne pe deontologia, etica și conduita profesională adecvată în relația cu minorii și persoanele vulnerabile, precum și cu familiile acestora.

4. Analize și Diagnoze Organizaționale: Prin Compartimentul nostru de Analiză Psihologică, vom demara o evaluare aprofundată a Academiei de Înot și vom extinde aceste analize la toate disciplinele sportive din cadrul clubului.

Suntem dedicați asigurării unui mediu sigur și propice pentru toți sportivii noștri, indiferent dacă practică sportul la nivel amator sau profesionist. Măsurile luate reflectă angajamentul nostru către binele și protecția comunității noastre sportive. De asemenea, dorim să reiterăm că, încă de la deschiderea secției de înot, am oferit părinților posibilitatea de a asista la antrenamente, promovând astfel o cultură de transparență și siguranță. Încurajăm continuarea acestei practici, reafirmând deschiderea noastră către orice sugestii sau preocupări din partea părinților și a sportivilor.

Clubul Sportiv Dinamo este ferm angajat în lupta împotriva oricăror forme de abuz și va continua să colaboreze cu toate părțile interesate pentru a menține un mediu sigur și sănătos pentru practicarea sporturilor.

- Comunicat CS Dinamo

Citește și: 

Gala Sportului Românesc a avut loc a Ateneul Român » Elisabeta Lipă s-a premiat singură

Ion Țiriac, categoric în cazul Simonei Halep: „Proba nu trebuia admisă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează